15 najboljih saveta za mršavljenje

"Piplov" najseksepilniji trener današnjice otkriva svoje tajne. Jeste li spremni za preobražaj?
Foto: instagram/angelogrinceriFOTO: INSTAGRAM/ANGELOGRINCERI
On predlaže sledeće trikove:

VARAJTE PAŽLJIVO
"Loši" dani za varanje ipak zahtevaju dobru hranu. Ukoliko ste rešili da ćete se častiti obrokom koji ne biste smeli, onda se potrudite da ono sadrži neke nutritivne kvalitete od kojih će vaše telo izvući benefite. Ukoliko na primer želite da jedete sladoled, pospite ga orašastim plodovima, koji su puni proteina ili voćem, koje je bogato vitaminima. Dobićete lep ukus sladoleda za kojim čeznete, ali i potrebne nutrijente."
ZAPOČNITE DAN NA PRAVI NAČIN
"Izaberite jedan zdrav jutarnji ritual koji vam odgovara i čini dobro za vas i držite se toga. Započinjanje dana na pravi način će vas učiniti produktivnijim i mentalno spremnijim za novi dan. Moj zdrav ritual je ispijanje zelenog šejka i četiri čaše vode. Onda kasnije u toku dana, imam pravi doručak."
JEDITE DA BISTE BILI ZDRAVI, A NE DA BISTE SMRŠALI
"Kako biste videli prave rezultate, potrebno je da jedete pravu hranu. Kada je vaša ishrana ispunjena različitim namirnicama onda je i vašem organizmu i telu obezbeđeno zdravija sredina. Što ste zdraviji, brže ćete se oporavljati nakon treninga i bolje su šanse da izgubite masti i izgradite mišiće."
NAPRAVITE ZALIHE ZDRAVE HRANE
"Muka vam je od banana i jabuka, jer samo to jedete po ceo dan? Učinite konzumiranje voća i povrća još uzbudljivijim tako što ćete istražiti nove opcije i snabdeti se različitim namirnicama. Uvek nosite neku svežu voćku ili povrće sa sobom, kako biste bili sigurni da imate zdravu, organsku užinu kada ogladnite."
PIJTE KAFU BEZ ŠEĆERA I MLEKA
"Ukoliko volite da pijete makijato i late, vreme je da prestanete i da ovakvu kafu zamenite običnom, crnom kafom bez mleka i zaslađivača. Na ovaj način ćete smanjiti unos kalorija i obim struka. Čaj je još jedna zdrava opcja koju možete da probate ako volite kofein."
PRIPREMAJTE LAKE OBROKE ZA POSAO
"Pripremanje novog jela svakog dana može da pomalo zamorno, pa nije loše da naučite da spremate dva, tri jela koja možete da spremite za pet minuta. Moje omiljeno ovakvo jelo je kajgana sa spanaćem, lukom, paradajzom i paprikama. Jednostavno je i brzo se pravi, a sadrži sve sastojke koji nisu skupi."
SMANJITE UNOS SIRA
"Možda je ukusan, ali sir sadrži mnogo kalorija, a veoma malo benefita. Izbegavajte sir i dodajte zdrave masnoće vašoj salati i sendvičima, poput avokada i humusa."
Foto: ShutterstockFOTO: SHUTTERSTOCK
BEZ ŠEĆERA NA POČETKU DANA
"Nemojte da započinjete dan obrađenim šećerima. Jednom kad počnete, žudićete za šećerom tokom celog dana."
VEŽBAJTE KAD GOD STIGNETE
"Vežbanje ne treba da vezujete samo za teretanu, već bi ono trebalo da bude deo vaše svakodnevne rutine. Prošetajte do posla, umesto da idete kolima, koristite stepenice umesto lifta, operite sudove umesto da ih odmah ubacite u mašinu za pranje sudova. Verovali ili ne, osoba od 82 kilograma će sagoreti 122 kalorije u 30 minuta pranja sudova."
IZABERITE VEŽBE SA SOPSTVENOM TEŽINOM
"Treninzi koji sagorevaju većinu kalorija i masnoća su oni koji izazivaju i zahtevaju da svaki deo tela radi istovremeno. Sklekovi, čučnjevi i iskoraci su sve što vam treba."
UŽIVAJTE U ŽIVOTU
"Uživanje u životu je esencijalno ako želite da smršate i da ispunite svoje fitnes ciljeve. Ukoliko želite da popijete čašu piva, vina s vremena na vreme, slobodno to i uradite s vremena na vreme."
PRONAĐITE AKTIVNI HOBI
"Izaberite hobi koji će vas naterati da budete aktivni, a ne onaj u kojem morate da sedite. Zabavno je i laka strategija, koja će vam pomoći da izgubite hiljade kalorija uživanjem u omiljenom hobiju. Šetnja, vožnja bicikla ili planinarenje su sjajan način da ubacite neki fitnes u svoj život uz druženje sa prijateljima."
NE SEDITE U TERETANI
"Izbegavajte vežbe koje zahtevaju da sedite ili ležite u teretani, jer postoje mnogi drugi tipovi vežbi koje će vam dati takođe rezultate. Kada sedite ili ležite, praktično je nemoguće da ubrzate dovoljno otkucaje svog srca koji će vam omogućiti da napravite veliku promenu na vašem telu."
PAMETNO NARUČUJTE
"Samo zato što pokušavate da smršate ne znači da morate sve obroke da pripremate kod kuće. Međutim, ako ste u nedoumici šta da naručite, nećete pogrešiti ako naručite grilovano parče proteina sa grilovanim povrćem i piričem ili kinoom."
SPAVAJTE NAJMANJE SEDAM SATI
"Svake noći spavajte makar sedam sati. Nedostatak sna povećava nivo kotikozola, hormona stresa, koji je okidač kod skladištenja masti., a takođe ometa oporavak nakon treninga i građenje mišića."


Izvor: http://www.menshealth.rs/

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO