Citati koje bi svaka žena trebala podijeliti sa svojom majkom

 

Veza majke i kćeri nije slična nijednoj drugoj. Čak i kad se baš ne slažete – hej, znamo da to može biti komplikovano – ona je tvoja najveća podrška. Ako se nađeš u potrazi za pravim riječima kako bi opisala vašu jedinstvenu vezu, skupili smo citate o majkama i kćerima koji će ti pomoći da izraziš svoju ljubav.

CITATI_LIFESTYLE_MAGAZIN_LJUBAV_MAJČINSTVO_MAJKA_MAJKA-I-KĆERKA_INSPIRATIVNO_MAGAZIN_ŽIVOT
Maya Angelou

 

U svojim memoarima “Mama i ja i mama” nagrađivana pjesnikinja i aktivistkinja za građanska prava napisala je: “Moja majka je svoju zaštitničku ljubav prolila oko mene i ne znajući zašto su ljudi osjećali da imam vrijednost.”

 

Daphne Wilder u filmu ‘Because I Said So’

 

U filmu ‘Because I Said So’, lik Diane Keaton – Daphne Wilder – rekla je, “Bog nije mogao biti svugdje, pa je zato izmislio majke.”

 

Kristin Hannah

 

U svom romanu Summer Island, autorka bestselera piše: “Kao majke i kćeri povezane smo jedna s drugom. Moja majka predstavlja kosti moje kičme, držeći me uspravno i istinito. Ona je moja krv, brinući se da teče bogato i jako.”

 

Kristin Cashore

 

“Nije posao djeteta da štiti svoju majku. Majčin posao je da zaštiti dijete”, napisala je književnica u djelu Bitterblueu. “Dozvolivši majci da te zaštiti, daješ joj poklon.”

 

Anita Diamant

 

“Što više kći zna detalje života svoje majke … to je kćer jača”, napisala je autorka u bestseleru Crveni šator.

 

Emily Dickinson

 

“Majka je ona kojoj požurite kad ste uznemireni”, napisala je književnica iz 19. vijeka u pismu.

 

Jacquelyn Middleton

 

“Ona mi je najbolja prijateljica – ona mi je sve. Uvijek smo bile samo ja i ona protiv svijeta”, napisala je nagrađivana autorka romana u svojoj knjizi “Until the Last Star Fades”.

 

Taylor Swift

 

“Bilo je perioda, u srednjoj školi kada nisam imala puno prijatelja”, rekla je višestruko nagrađivana Grammy kantautorka u intervjuu za Great American Country. “Ali moja mama mi je uvijek bila prijateljica. Uvijek.”

 

Anna Quindlen

 

“Kad vas neko pita odakle dolazite, odgovor je vaša majka”, napisala je autorka bestselera New York Timesa u knjizi One True Thing. “To je mnogo više od ljubavi. Čak i kad nema ljubavi, to je puno više od bilo čega drugog u vašem životu.”

 

Sonya Teclai

 

“Moja mama me naučila da bi ženski um trebao biti najljepši dio nje”, napisala je muzičarka i pjesnikinja na Twitteru.

 

Drew Barrymore

 

U intervjuu za Good Housekeeping, glumica koja je osvojila Zlatni globus rekla je: “Moja omiljena stvar od kada sam postala mama, upravo je ono što te svakodnevno čini boljom osobom. Svako jutro kad se probudim, cilj je, mogu li je natjerati da se nasmiješi? I to me dovodi u dobro raspoloženje.”

 

Jojo Moyes

 

“Čak i kad bi te čitav svijet zasuo kamenjem, ako ti je majka podrška, bila bi dobro”, napisala je autorka bestselera One Plus One. “Neki duboko ukorijenjeni dio tebe bi znao da si voljena. Da si zaslužila da te vole.”

 

Serena Williams

 

Teniska super zvijezda napisala je na Instagramu, “Moja najdraža bebo, dala si mi snagu za koju nisam znala da je imam. Naučila si me pravom značenju vedrine i mira.”

 

Agatha Christie

 

„Majčina ljubav prema djetetu je kao ništa drugo na svijetu. Ne poznaje zakon, ne sažaljeva, usudi se na sve i nemilosrdno ruši sve što joj stoji na putu”, napisala je istaknuta književnica u knjizi The Last Séance.

ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...