Vježbe koje će ukloniti neugodni podbradak


podbradak-vjezbe_za_podbradak-kako_se_riješiti_pobradka
Izražen podbradak je nešto što sve žene mrze. To je dodatni sloj masti ispod lica koji se najčešće javlja usljed prekomjerne težine, iako to nije uvijek slučaj. Čak i ako nemate problema sa viškom kilograma, moguće je da vas muči ovaj neugodni jastučić. Bez obzira na godine, mišići vrata su među prvima koji popuste te stvaraju omrženi podbradak. Želite li se riješiti opuštenog i masnog podbradka – radite vježbe za vrat svaki dan.

Kako nastaje podbradak?
Podbradak nastaje kao posljedica raspodjele masti. Može biti rezultat genetike, starenja i nekontroliranog debljanja. Djevojke imaju u prosjeku od 6 do 11% više pohranjene tjelesne masti nego muškarci.

Srećom, podbrak nije nerješiv. Da bi neugodna dupla brada nestala važno je zdravo se hraniti, trenirati i smanjiti masti u tijelu. Evo koje jednostavne vježbe možete raditi. Svaku vježbu možete ponoviti 5 do 10 puta, svaki dan.

Poljubi žirafu
Sjednite uspravno, nagnite glavu prema nazad i gledajte ka gore. Usne napućite kao da ćete poljubiti nekoga i ostanite u tom položaju oko 5 sekundi.

Poljubac ustranu
Za razliku od prethodne vježbe, za ovu vježbu glavu okrenite ustranu. Napućite usne kao da želite poljubiti rame, te ostanite tako 10 sekundi. Vratite se u početni položaj te ponovite vježbu. Nakon jedne strane, uradite isto i u drugu stranu.


Zijevanje
Otvorite usta najviše što možete, zadržite nekoliko sekundi pa potom zatvorite usta. Pritom pokušajte donjim usnama prekriti gornje zube. To će zategnuti kožu i ojačati mišiće vrata.

Isplazi jezik
Dok sjedite ispred televizora, otvorite širom usta, kao kod zubara. Isplazite jezik koliko god možete, kao da želite polizati bradu. Zadržite jezik 10 sekundi te opustite usta.

Nasloni se na rame
Udahnite duboko i okrenite glavu ustranu, tako da brada dodiruje ramena. Izdahnite i potom spustite glavu na grudi.

Čašica
Otvorite usta, zatim donju usnu zakreni preko donjih zubi, kao da pokušavate zadržati gutljaj vode u ustima pomoću donje čeljusti. Zatim zatvorite usta i pokušajte podignuti glavu pazeći da su usne opuštene.

Obriši podbradak rukom
Gornjom stranom dlana lagano udarajte po podbratku pa postepeno ubrzavajte jačinu udaraca. Postupak radite nekoliko minuta i dva do tri puta na dan.

Naduvani obrazi
Napuvani obrazi su vrlo jednostavna vježba koja zahtjeva samo da udahnete veliku količinu vazduha i pohranite je u svojim obrazima. Nakon što su obrazi napuhani, pritisnite ih dlanovima i polako ih zategni bez otpuštanja zraka. Zadržite ovaj položaj tri do pet sekundi prije nego otpustite zrak.
zdravija.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!