Predahnite od loših vijesti i privremeno skrenite misli s virusa uz novih 6 knjiga


knjige-koronavirus-knjižare
Sigurno ti ovih dana treba predah od loših vijesti i iako se nadamo da pratiš što govore stručnjaci i upute Nacionalnog kriznog stožera, donosimo ti popis knjiga koje bi ti mogle pomoći da barem nakratko svrneš misli s koronavirusa. Ovih 6 naslova nedavno je stiglo u naše knjižare i sigurno ćeš pronaći nešto za sebe - bilo da je riječ o prvoklasnom trileru, velikoj romansi, zbirci priča o životnim usponima i padovima ili romanu o svoj kompleksnosti obiteljskih odnosa...

Sve što nam je ostalo, Kerry Lonsdale
Sjajan prvijenac s neočekivanim zapletima, "Sve što nam je ostalo" istražuje shrvanost gubitkom, euforiju ponovnog zaljubljivanja, posljedice otkrivanja istine o našim najdražim i koliko su daleko spremni ići kako bi nas zaštitili. Pomoćna kuharica Aimee Tierney ima savršen recept za savršen život: udati se za ljubav iz djetinjstva, podići obitelj i otkupiti restoran svojih roditelja. 
Ali, kada njezin zaručnik James Donato nestane u pomorskoj nesreći, njezina pomno isplanirana budućnost biva utopljena u moru. Umjesto šetnje prema oltaru na svome vjenčanju, Aimee se nalazi na Jamesovu sprovodu – sprovodu koji je ostavlja vrlo uznemirenom. Dok se Aimee bori obnoviti svoj život, zaranja dublje u misterij Jamesova nestanka. Ono što pronalazi jest ocean prepun tajni koje će je natjerati da preispita sve o životu koji su gradili zajedno. I, baš ispod površine tog oceana skriva se tajna koja će je osloboditi… ili zauvijek uništiti.  

Ništa nikada nikamo ne odlazi, Natalija Vorobjova Hržić
Ništa nikada nikamo ne odlazi zbirka je autobiografskih priča rusko-hrvatske književnice Natalije Vorobjove Hržić. Iako autorica smatra da nam upravo zaborav pomaže preživjeti i ići dalje, odlučuje zabilježiti neke trenutke svog odrastanja, školovanja i postojanja jedne od najpoznatijih ruskih filmskih zvijezda. 
No Natalija nije sebična autorica, ona nas u svojim pričama podsjeća i na svoja druženja s velikanima hrvatske, ali i svjetske kulture, poznatim redateljima, slikarima, pjesnicima. Autorica ne štedi ni sebe ni druge, otkriva ono što bi mnogi rado prešutjeli jer smatra da ličnost stvaraju i udarci i kušnje. A ona upravo o kušnjama i udarcima piše u ovoj knjizi, a njih je, vidjet ćete, bilo mnogo.

Sve što smo ikad željeli, Emily Giffin
Troje vrlo različitih ljudi morat će birati između svojih obitelji i svojih najdubljih uvjerenja… Nina Browning živi savršenim životom. Udala se u elitu Nashvillea, a njezin se suprug nedavno obogatio prodajom svoje tvrtke. Njihov obožavani sin primljen je na vrhunsko sveučilište Princeton i čini se da će njihova bajka imati sretan kraj. Ipak, Nina se katkad pita je li se zauzvrat odrekla vlastite duše. 
Tom Volpe samohrani je otac koji je radio sve što mu se pruža kako bi osigurao kakav-takav život svojoj tvrdoglavoj kćeri Lyli. Život im je bio težak, no kad Lyla dobije stipendiju za prestižnu Akademiju Windsor, čini se da se i on napokon može opustiti. Lyla se nije baš uvijek uklapala u svijet privilegija i elite, no bila je sretna tinejdžerica koja je davala sve od sebe da bude prihvaćena u društvu u kojemu se iznenada našla. Nije ni razmišljala o tome da bi je to moglo stajati više nego što je spremna platiti.
A onda će jednoga dana jedna fotografija, snimljena u trenutku pijanstva na zabavi, promijeniti sve…Usred laži, skandala i kontroverzija, Tom, Nina i Lyla nekako se nađu na istoj strani i moraju preispitati svoje odnose prema drugima i samima sebi te pronaći hrabrost da počnu živjeti u skladu sa svojim najdubljim vrijednostima.

Slučaj 6-4, Hideo Yokoyama
Pet dana u siječnju 1989., roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. 
Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije. Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao „Slučaj 64“ i nikad neće oprostiti vlastima neuspjeh.
Tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002., načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi. Nije mogao ni sanjati što će sve otkriti. Nikada ne bi ni tražio da je znao što će pronaći.

Jednoga dana u prosincu, Josie Silver
Laurie je sigurna da ljubav na prvi pogled postoji samo u filmovima. A onda, jednoga dana u prosincu, kroz zamagljen prozor autobusa ugleda muškarca za kojeg odmah pomisli da je onaj pravi. Pogledi im se susreću, trenutak je čaroban… i autobus krene sa stanice. 
Laurie je sigurna da će ga ponovno sresti i traži ga pogledom na autobusnim stanicama i u londonskim barovima. Ali ne pronalazi ga, barem ne onda kad bi trebala. Godinu nakon tog nezaboravnog susreta, na božićnoj zabavi Lauriena najbolja prijateljica Sarah uzbuđeno joj predstavi svog novog dečka. A on je Jack – muškarac sa stanice. Takve je Laurie sreće. Sljedećih deset godina života Laurie, Sare i Jacka pun je boli, prijateljstva, propuštenih prilika, pogrešno odabranih puteva. Ali život za nas uvijek ima i neke svoje skrivene planove…

Molim te, pazi na mamu, Kyung-Sook Shin
Od trenutka kada se 69-godišnja So-nyo na peronu podzemne željeznice u Seoulu odvoji od muža i nestane u gužvi, gubi joj se svaki trag. Obitelj je u šoku, a već formuliranje letka o nestaloj kod svih izazove frustraciju zbog saznanja da nijedno od njezine djece ne posjeduje majčinu noviju fotografiju. Pitanje koliko su poznavali vlastitu majku visi im iznad glava i tišti svakog ponaosob…

Molim te, pazi na mamu izvanredna je knjiga koja daje uvid u korejsku tradiciju i kulturu, a autorici je priskrbila nagrade i pohvale širom svijeta. 
Riječ je, također, o maestralnoj prozi koja duboko i snažno zaranja u majčinstvo, koja ponire u samo srce obiteljskih odnosa i nakon koje ćete neizbježno preispitati svoje vlastite. A majku više nikada nećete gledati istim očima.
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...