Japanska voda: Najlakši homemade napitak za mršavljenje


japanese_water_therapy-how_to_lose_weight-how_to_heal_body-healthy_body
Jedan takav recept ističe se svojom učinkovitošću i brzim rezultatima - đumbirova voda. Đumbirova voda pomaže u sagorijevanju  masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput trbuha, leđa i bedara. Osim što pridonosi mršavljenju dobro će utjecati i na cjelokupno zdravlje i štiti te od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protuupalna svojstva.

 Napitak djeluje tako da ubrzava metabolizam i pomaže tijelu u sagorijevanju masti, bez štetnih posljedica. Osim dobrobiti za liniju ima i niz povoljnih učinaka za zdravlje.

Povoljni učinci Japanske vode za zdravlje
 Normalizira krvni tlak - redovito pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog tlaka, a sprječava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija - stoljećima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i gripu.

 Ima protuupalno djelovanje - piće ima snažna protuupalna svojstva koja ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

 Poboljšava cirkulaciju - đumbir ima sposobnost povećati cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti željeza i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i spriječiti niz problema povezanih s lošom cirkulacijom.

Umanjuje simptome prehlade i gripe -  redovita konzumacija đumbira poboljšava imunološki sustav.

Regulira probavu - đumbirova voda eliminira neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima - zahvaljujući protuupalnim svojstvima, redovito konzumiranje đumbirove vode spriječit će bol u zglobovima.

Sastojci:
·        1, 5 l vode
·        Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
·        Malo limunova soka

Priprema: Neka ti voda prokuha, a u međuvremenu đumbir oguli nareži na ploškice. Dodaj đumbir u prokuhanu vodu i kuhaj dok ne omekša. Skini s vatre, ohladi i dodaj limunov sok.
 miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!