5 maski koje će učiniti čuda za vašu kosu


kosa-maske_za_kosu-njega_kose-uradi_sam
Izolacija je idealno vrijeme za isprobavanje "uradi sam" beauty proizvoda za koje dosad možda niste imali vremena.

A nakon maski za lice iz kućne radinosti, donosimo vam i recepte za maske koje će nahraniti vašu kosu i koje su za Harper's Bazaar otkrili neki od najboljih američkih stručnjaka za kosu.

Sastojke koji će vam trebati pronaći ćete u svojoj kuhinji, a većina njih se koristi u gotovo svakom kućanstvu. Odaberite masku koja najbolje odgovara vašem tipu kose ili efektu koji želite postići i svakako isprobajte barem jednu jer bi vas rezultat mogao ugodno iznenaditi:

Maska za suhu kosu
·        2 žlice kokosova ulja (rastopljenog)
·        2 žlice meda
·        1 žlica arganova ulja

Sastojke pomiješajte u posudi dok ne dobijete ujednačenu masu. Zatim odvojite pramen kose širine oko 5 centimetara i prstima nanesite masku podjednako po cijeloj dužini. Ponovite postupak dok masku ne nanesete na cijelu kosu. Ako imate dugačku kosu, zamotajte je u punđu i stavite kapu za tuširanje preko. Ostavite da djeluje 20-30 minuta, zatim operite kosu kako je i inače perete - šamponom i regeneratorom.

Multitasking maska

Ova maska je dobra za sve tipove kose, a može se koristiti i na licu.
·        2 žlice jogurta (čvrsti punomasni je najbolji izbor)
·        1 žlica meda

Pomiješajte sastojke u posudi i nanesite masku od vrhova prema korijenu, ujednačeno po cijeloj kosi. Ostavite da djeluje 15-20 minuta pa operite kosu,

Maska za kovrčavu kosu
·        1 srednje veliki zreli avokado
·        2 žlice kokosova ili maslinova ulja
·        1 žlica kokosova mlijeka
·        1 žlica meda

U posudi dobro pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu pastu. Kosu podijelite na četiri jednaka dijela i na svaki nanesite masku ujednačeno po cijeloj dužini. Stavite kapu za tuširanje (koristit će vam i plastična vrećica) i ostavite da djeluje 20-30 minuta. Masku isperite makom vodom, a zatim normalno operite kosu.

Zaglađujuća maska
·        1 žlica jabučnog octa
·        1 žlica meda
·        1 žlica vode

Sastojke pomiješajte u posudi i nanesite masku na mokru kosu, nakon šamponiranja. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da djeluje 15-20 minuta, a zatim isperite masku iz kose mlakom vodom. Kosa bi vam nakon sušenja trebala biti glatka i sjajna.

Detoks maska
·        2 limuna
·        Veliki komad đumbira
·        Listovi metvice (opcionalno)
·        Voda

Limune, đumbir i listove metvice smiksajte u blenderu, a zatim sve procijedite. U tekućinu koja ostane dodajte 2-5 žlica vode i prolijte smjesu po mokroj kosi. Zatim 1-2 minute prstima masirajte vlasište pa ispirete kosu.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...