Što će se dogoditi tvom tijelu ako pojedeš dvije naranče svakog dana???


 dijeta-proteinska_dijeta-mršavljenje-omega_3-visok_tlak-jačanje_imuniteta-bol_zuba-dijeta_najbolja-bol_želuca-zdravlje
Naranče mnogi ubrajaju u svoje omiljeno voće! Okus im može varirati od slatkog i sočnog do gorkog, ovisno o sorti, a sjajna je stvar što su dostupne tijekom cijele godine. Ipak, češće smo ih sklone konzumirati u hladnijim mjesecima jer su pune minerala i vitamina te vjerujemo kako pogoduje našem zdravlju i štite nas od prehlade. Je li to samo mit ili svakodnevna konzumacija samo dvije naranče nosi sa sobom određene prednosti otkrivamo ti u nastavku.

1. Jačaju imunitet
Naranča obiluje visokim postotkom vitamina C koji pomaže u jačanju imuniteta što je osobito važno u hladnijim dijelovima godine kada smo podložne prehladama i gripama. Također, dostupnost visokog sadržaja kalcija u naranči održava i štiti zdravlje kostiju i zubi.

2. Pomaže očuvati rad srca
Prema posljednjim istraživanjima, utvrđeno je kako magnezij koji se u velikim količinama nalazi u naranči ima sposobnost smanjiti visoki krvni tlak. Ipak, u ovom slučaju ne preporučuje se iscijediti sok od naranče nego pojesti cijeli citrus.3. Snižava kolesterol i krvi tlak
Visoka koncentracija hesperidina, spoja kojeg u obilju nalazimo u citrusima, smatra se korisnom za snižavanje lošeg kolesterola. Sama naranča ne sadrži ni blizu toliko hesperidina, tako da bi bilo dobro iskoristiti koru u kojoj se nalazi kad god je to moguće.

4. Očuvanje zdrave koža
Antioksidacijska svojstva naranče kožu štite od djelovanja slobodnih radikala. Za dobar ten preporučljivo je popiti čašu soka od naranče svakoga dana. Također, naranče su bogate beta-karotenom  koji pomaže u zaštiti stanica od oštećenja i pomaže u sprečavanju znakova starenja.5. Štite želudac i pospješuju probavu
Naranče su vrlo bogat izvor netopljivih i topljivih vlakana, koji pomažu u održavanju zdravlja tvog želuca i crijeva sprečavajući probleme poput sindroma iritabilnog crijeva. Sadržaj vlakana u naranči olakšava put hrane kroz probavni trakt te smanjuje vrijeme prolaska izmeta, što sprječava naprezanje i zatvor.

6. Pospješuje rad mozga
Folna kiselina i folati prisutni u naranči potiču razvoj mozga i održavaju vitalne organ u dobrom stanju. Posebno se preporučuje konzumacija naranča trudnicama jer pozitivno utječe na razvoj ploda.
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!