Hrana koja uništava vaš seksualni nagon


Svi želimo biti raspoloženi za naše voljene, ali ponekad to jednostavno nije moguće.  Ishrana itekako može utjecati na vaš seksualni život, te iako postoje namirnice koje mogu povećati tjelesnu strast, poput avokada, orašastih plodova i jagoda, tako postoje i one koje ubijaju vaš libido.

U nastavku pogledajte namirnice koje utječu na vaš seksualni nagon:

Alkohol

Ovo baš i nije novost. Konzumiranje previše alkohola kod žena i muškaraca može izazvati erektilne poteškoće ili probleme s postizanjem orgazma. Osim toga, alkohol vas čini uspavanim i nezainteresovanim, zbog čega nije idealna opcija za romantičnu noć s voljenom osobom. U umjerenim količinama, alkohol neće poremetiti vaš seksualni nagon, stoga budite pažljivi u konzumaciji.

Crveno meso
Iz crvenog mesa možemo dobiti potrebne proteine i cink, ali i zasićene masnoće i holesterol. Pretjerana konzumacija mesa u ishrani povezuje se i s razvojem dijabetesa tipa 2, visokog krvnog pritiska i srčanih bolesti - a sve ovo su zdravstvena stanja koja mogu utjecati na seksualnu funkciju.

Sir
Iako je sir odličan dodatak jelima, te može potpuno promijeniti ukus vašeg obroka, ova namirnica također može utjecati na vaše hormone. Ovo se odnosi i na muškarce i na žene, te utječe na testosteron i estrogen, što zauzvrat smanjuje libido.

Menta
Iako vas ovaj podatak može iznenaditi, menta može zaista negativno utjecati na vaš spolni život. Menta ima tendenciju da snižava holesterol, što zauzvrat snižava vaš seksualni nagon.

Sladoled
Ova ukusna namirnica može vas osvježiti tokom vrućih ljetnih dana, međutim, sladoled također može uništavati vaš seksualni nagon. Iako je ukusan, sladoled sadrži fitoestrogene koji utječu na nivo testosterona u tijelu, slabeći vašu seksualni želju.

Čokolada
Namirnica koja je često znak pažnje i poklanja se tokom godišnjica i značajnih datuma, zapravo i nije toliko dobra za vaš seksualni nagon. Čokolada je puna metilksantina, koji vas može učiniti letargičnim i uspavanim, te tako prirodno snižava vaš seksualni nagon.

Pržena hrana
Ne samo da je masna hrana loša za vaše zdravlje, već može utjecati i na vaš seksualni nagon. Poznato je da trans masnoća - koja se nalazi u većini pržene hrane, smanjuje libido i kod muškaraca i kod žena, povećavajući abnormalnu proizvodnju sperme kod muškaraca i ometajući gestaciju kod žena.
body.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...