Kako se našminkati kao profesionalni vizažist?


Za šminkanje možemo reći kako je s vremenom postalo sastavni dio naše rutine te se neki proizvodi gotovo svakodnevno mogu pronaći na našem licu. Omiljeni puder, rumenilo koje vraća zdravi izgled umornom licu, maskara i eventualno ruž sastavni su dio našeg svakodnevnog make up looka, a nerijetko se odvažimo i na igranje sa prekrasnim nijansama sjenila koje naš pogled čine poprilično zavodljivim. No, koliko god imali iza sebe bogato iskustvo šminkanja, vrlo česte su situacije da finalni izgled nije onakav kakav smo očekivali vidjeti u zrcalu...

Sigurno ste svjesni činjenice kako beauty svijet nikada ne miruje, pa se tako redovito na tržištu susrećemo s novim make up proizvodima koji nas svojim izgledom potiču da ih što prije testiramo. Kada je make up u pitanju, vrlo često smo spremni odvojiti i velike količine novaca kako bi na svome licu imali proizvod koji će sjajno istaknuti sve ono što na njemu volimo te koji će spretno prikriti svaku našu nepravilnost, no iz nekog razloga našem finalnom looku uvijek nešto nedostaje. Koliko puta ste tako pratili beauty tutorijale omiljenih make up blogerica i vaš make up look jednostavno nije bio niti približno sličan kao onom kojeg ste gledali? 
Prije nego što krenete preispitivati svoje make up vještine ili pak mijenjati omiljene proizvode s nekim novima, obratite pažnju na ono što profesionalni vizažisti nikada ne prepuštaju slučaju, a to je odabir make up četkica! Kvalitetne make up četkice neizostavan su dio svake kozmetičke torbice jer uglavnom o njima ovisi kako će make up proizvod sjesti na samu kožu te kako će u konačnici vaš kompletni make up look izgledati. 
Noelle brend u kratkom vremenu postao je apsolutni hit među ljubiteljicama make upa, a nedavno su na tržište lansirali novi set kistova koji je osmišljen u suradnji s profesionalnim vizažistima, pa kao takav sadrži sve ono što treba jednom profesionalcu ili pak jednom velikom zaljubljeniku u make up. Tako se kolekcija već popularnih modela kistova nadopunila i s nekim novitetima, poput malih kistova za nešto preciznije lookove, kao i multifunkcionalnim kistovima za blendanje, a koji su sjajni za nanošenje highlightera ili korektora. 
No, osim Noelle Pro seta, novitet je i manja verzija koja sadrži 7 ključnih kistova, pa tako uvijek i svugdje možete kreirati besprijekoran make up look. Ono što volimo kod ovih četkica jest to što su izrađene od sintetičke dlake te su izrazito mekane i nježne za kožu, a sama boja drški se prekrasno uklapa u svaku make up kolekciju. Također dobro je za znati da su svi kistovi veganski proizvod, a koji nije testiran na životinjama! 
Kako se bliži sezona blagdana i nešto odvažnijih make up lookova, nije naodmet imati pri ruci alat s kojim će baš svaki vaš look izgledati kao da su vaš šminkale ruke profesionalca jer na kraju dana, svatko od nas to stvarno može i biti! Tako možete, primjerice za svoj blagdanski ili novogodišnji look koristiti mekani kist koji je idealan za nanošenje highlightera te koji je vrlo popularan među vizažistima jer je riječ o mekanom i multifunkcionalnom kistu. Highlightere obožavamo iz više razloga, a jedan od njih je i taj što našem izgledu pružaju onaj potreban glow te stvaraju dojam kao da lice pršti od zdravlja.

Nadalje, bez zavodljivog pogleda ne možemo zamisliti glamurozan look, a igranje sa sjenilima puno je jednostavnije uz korištenje preciznog kista za nanošenje sjenila i to na donji i gornji kapak, koristeći tzv. smudge kist. Ovaj kist je sjajan ako želite izblendati olovku kako biste postigli što prirodniji izgled te s njime vrlo lako možete savladati i jedan od najzahtjevnijih make up lookova - smokey eyes. Mogućnosti je bezbroj, stoga pustite mašti na volju i ispratite ovu godinu u nešto posebnijem izdanju!

fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...