Kako nas kafa zbližava


Toliko toga počinje pozivom na kafu. Šoljica sveže mlevene kafe je prilika da se ispričamo, podržimo, rešimo probleme i možda se zaljubimo.

Kafa je sastavni deo svakog našeg dana, čak i kada je "haotičan". Obaveze se nižu, telefon ne prestaje da zvoni, i ne stižemo da priuštimo sebi pravu pauzu već se dešava da je popijemo na brzinu.

Praznici su baš posebni, jer tada imamo više vremena da se posvetimo onima do kojih nam je stalo, da sa njima podelimo radosne trenutke i uživamo zajedno. Tada zaista popijemo kafu oko koje se cele godine dogovaramo.

Šoljica sveže mlevene kafe, koju možda svakog dana uzimamo zdravo za gotovo, postaje još posebnija u ovakvim trenucima, kada je sa nekim delimo.



Kafa je drag poklon, i svako ko vas pozove u goste, osmehnuće se kada vidi da u ruci nosite i pakovanje sveže mlevene kafe. Odmah će pristaviti vodu, a vi ćete se udobno smestiti i priča može da krene.

Kafa je poziv, na druženje, na razgovor, na otvaranje duše i otkrivanje tajni, ali i na upoznavanje, novu ljubav ili prijateljstvo.

Evo kako nas kafa zbližava!

Ako je pijemo ujutru sa partnerom

Ujutru imate vremena samo za "brzinsku" zajedničku kafu? Iskoristite to vreme maksimalno. Ohrabrite jedno drugo za dan koji je pred vama. Isplanirajte šta ćete raditi kada budete imali više slobodnog vremena zajedno, maštajte o najboljem načinu da provedete to vreme. Čak i samo 15 minuta je dovoljno da se podsetite da vam je stalo, da se volite i da jedva čekate da se ponovo vidite i zajedno opustite. Ako je vikend, ima li ičega lepšeg nego da vas voljena osoba iznenadi šoljicom sveže mlevene kafe, koja čeka spremna i mirisom ispunjava celu kuću? Pred vama je ceo slobodan dan, a prva jutarnja kafa u krevetu je njegov najlepši početak!

Ako je pijemo sa drugaricama 
Bilo da vam je potrebna uteha, smeh, rame za plakanje ili sočan trač, kafa sa drugaricama je neprocenjivo iskustvo tokom cele godine! A novogodišnji praznici su trenutak kada ćete moći da izdvojite celo popodne, trebalo bi rezimirati celu godinu, otkriti najboljim drugaricama šta želite u sledećoj i šta vam se ostvarilo od prethodnih želja…

Kafa je povod da saznamo novo, otkrijemo nešto o sebi i drugima, i rešimo neki problem koji nas "grize", ili ga podelimo i bude nam lakše.

Možda vas je samo dve, ili je na okupu čitava ekipa super drugarica, ali sigurni smo da vam neće biti dovoljna samo po jedna šoljica!

Kafa iznenađenja

Tokom užurbanih dana, kada sretnemo neku dragu osobu na ulici, najčešće nemamo vremena za više od ćaskanja u prolazu i obećanja da sigurno uskoro idemo na neku kafu da se ispričamo. Ali tokom praznika možemo odmah na tu kafu! U kućnoj atmosferi, ako ste se sreli blizu kuće, ili u prvom kafiću koji nudi pravu, domaću kafu. Čim pored naših vunenih rukavica na sto stigne i šoljica sveže mlevene kafe, jedno obično popodne pretvara se u nešto posebno.

Hoćemo li na kafu ovih dana?

Upoznali ste nekoga, razmenili ste brojeve, ovo je sledeći korak! Trenuci iščekivanja da stigne poruka i poziv za sledeće viđenje pretvaraju se u "leptiriće u stomaku", kada dobijemo tu poruku "Mogli bismo na kafu ovih dana". Domaća kafa tako postaje i prva nit koja nas povezuje, na osnovu koje ćemo izgraditi jedan lep budući odnos - ljubav ili prijateljstvo!

I ne zaboravite, jutarnja ili popodnevna šoljica sveže mlevene kafe je prilika da se povežemo i sa sobom. Da sebi poklonimo 15 minuta koji će nas vratiti u fokus, tokom kojih ćemo moći da razmotrimo svoje misli, želje i snove, i "napunimo" se energijom koja nam je potrebna za ostatak dana.

Šoljica sveže mlevene kafe mnogo je više od buđenja naših misli i čula ukusa i mirisa. Ona je prilika da podelimo dragocene trenutke sa onima koje volimo, da se posvetimo sebi i napravimo lepe uspomene.

Kako vas kafa spaja sa onima koje volite? Recite nam u komentarima!
mondo.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...