Najčešće pogreške koje radimo prilikom nanošenja pudera


Govorimo li o make up-u, možemo se složiti kako niti najbolji proizvod ne može djelovati dobro i postojano nanosite li ga pogrešno. Naime, puder je korak koji se prilikom šminkanja ne preskače, a kako bi zasjao u najboljem svjetlu te u konačnici savršeno prianjao na koži lica, potrebno je izbjegavati neke od pogrešaka za koje smo sigurni da su se barem jednom potkrale baš svima.

Kao što smo spomenuli, puder koji nije adekvatno nanošen izgledat će loše, licu podariti umoran i neatraktivan izgled, a možemo se složiti kako je to definitivno nešto što želimo izbjeći. Naime, jedna od prvih pogrešaka koja se događa tiče se kupovine samog pudera. Iako na tržištu postoje određeni favoriti koji su se nametnuli kao jedni od najboljih, puder uvijek valja prilagoditi vlastitoj koži te isključivo na temelju toga odabrati proizvod. Povođenje za trendovima u ovom slučaju jednostavno neće rezultirati izgledom kojem biste htjeli, a ono još važnije, puder čiji vam sastav ne odgovara može izazvati i neugodne nuspojave u vidu osipa, prištića ili crvenila.

Nadalje, jednom kada ste nabavili puder koji vam savršeno odgovara, vrlo bitan korak je i priprema lica prije samog nanošenja. Vrlo je bitno da je lice prethodno temeljito očišćeno i nahranjeno kremom, a nije naodmet nanijeti i primer čiji je zadatak dodatno zagladiti kožu te pripremiti za puder. Koža koja prethodno nije hidratizirana nakon nanošenja pudera izgledat će dehidrirano i umorno, stoga ovaj korak nikako ne biste trebali preskočiti. 
Osim proizvoda i pripreme kože, vrlo je bitan i način kojim puder nanosite. Ono što se preporučuje je da zanemarite prste i puder nanosite specijaliziranom četkicom ili beauty blenderom. Četkica za make up proizvod nanosi temeljito te mu dopušta potpuno stapanje, odnosno blendanje koje posljedično kreira prirodan i uravnotežen ten koji odiše laganim i prozračnim izgledom. Četkicu je vrlo bitno redovito i čistiti, kao i beauty blender kako se ne bi nakupljala prljavština i ostatci proizvoda koje potom nehotice nanosite na lice.

Posljednje pogreška tiče se blendanja, odnosno utapkavanja pudera u kožu. Nerijetko svjedočimo make up-u čija je boja vrata drugačija od lica te iako je to najčešće povezano s odabirom pogrešne boje, može biti i posljedica lošeg blendanja proizvoda. Bit pudera je da izgleda što prirodnije, a što više blendate, sve bliže ćete biti spomenutom izgledu, stoga svakako uvijek detaljno provjerite da je puder temeljito nanesen i što fluidnijeg izgleda.

fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...