Evo što je zlatno mlijeko i koje su dobrobiti tog čudesnog napitka za tijelo


Postoji napitak koji može učiniti čuda za vaše tijelo dok mirno spavate.

Zlatno mlijeko je ono što dobijete ako pomiješate pola žlice kurkume u prahu i šalicu mlijeka, a ako ga pijete svakodnevno, možete ojačati vaš imunološki sustav, pročistiti tijelo, a navodno i prevenirati rak, piše portal BrightSide koji je popisao sve prednosti zbog kojih ćete možda već danas početi konzumirati ovaj napitak.

1. Pomaže u detoksikaciji jetre

Kurkuma dokazano blagotvorno djeluje na jetru. Sprječava nakupljanje masnih kiselina u jetri, pa poboljšava sposobnost tog organa da prerađuje hranu i uklanja one tvari koje vam nisu potrebne.

2. Umanjit će upale u vašem tijelu

Glavna komponenta kurkume je kurkumin koja ima protuupalna svojstva za liječenje uobičajenih upala, ali i težih stanja poput artritisa, upalne bolesti crijeva i još mnogo toga.

Nakon što popijete čašu zlatnog mlijeka, kurkumin prisutan u piću blokirat će određene enzime koji su odgovorni za upale u vašem tijelu i vaše tijelo će postati bolje u borbi protiv bakterija.

Istraživanja su pokazala da kurkuma ima antibiotska svojstva koja se bore protiv bakterija, virusa i gljivica, što je veliki saveznik za liječenje prehlade i upala grla.

3. Pomaže u gubitku kilograma

Ne samo da ubrzava vaš metabolizam već pomaže tijelu da brže probavi masti. Nedavno provedeno istraživanje pokazuje da, ako redovito konzumirate zlatno mlijeko, sprječavate nakupljanje masti u tijelu.

4. Kurkuma je zaslužna za jako i zdravo srce

Kurkuma će obuzdati oslobađanje citokina u vašem tijelu. To su tvari koje su povezane s upalama i kardiovaskularnim bolestima.

Uzimanje zlatnog mlijeka svake večeri može pomoći smanjiti rizik od razvoja srčanih problema.

5. Kurkuma je zaslužna za jačanje kostiju

Kurkuma smanjuje vjerojatnost za osteoporozu za oko 50 posto, a mlijeko je bogato kalcijem i vitaminom D pa je ova kombinacija efikasan tonik za vaše kosti.

6. Kurkuma pomaže u prevenciji raka

Kurkuma djeluje kao snažan antioksidans u vašem tijelu. Istraživanja pokazuju da kurkuma može smanjiti oksidativni stres koji stvara slobodne radikale u vašem tijelu, što može uzrokovati bolesti poput raka.

Ne samo da ovo zlatno mlijeko sprječava rak, već se može i boriti protiv njega. Prema rezultatima novog istraživanja provedenog na Sveučilištu u Teksasu, konzumacijom kurkume možete eliminirati stanice karcinoma pomažući zaustaviti rast tumora.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...