Budokon joga: Zašto je ovaj stil poseban za vaš um?


Budokon joga je jedan od mlađih stilova joge koji je osnovao Kameron Šejn. Ona predstavlja neobičan izazov, budući da u sebi spaja borilačke veštine, jogu i pokrete inspirisane životinjskim kretanjem

On se jogom bavi od 1983. godine, a 2001. je osnovao Budikon univerzitet. Za sebe kaže da je "umetnik, pisac, inovator, osnivač pokreta, oslobodilac, otac, svetac, osmatrač nepoznatog, isterivač gluposti", a njegovi studenti su "umetnici, olimpijci, filmske i rok zvezde".

Njegov moto je: "kako činimo nešto, tako činimo sve"

Budikon pozitivno menja kvalitet načina na koji se krećete, način na koji razmišljate, način na koji komunicirate i način na koji živite.

Dženifer Aniston obožava da prakikuje ovu vrstu joge i tvrdi da je upravo ona zaslužna za njen savršen izgled, kao i da joj je pomogla da prebrodi moge teške stuacije.

Pored fizičkih koristi, za Budokon se kaže da stimuliše um i pojačava osećaj za sebe.

„Imamo sistem proučavanja sa šest stubova od kojih je pokret samo jedan“, objašnjava Kameron Šejn. Ostale su misli, emocije, odnosi, ishrana i okolina.

Povećana lakoća kretanja koja dolazi sa savladavanjem Budokona može pozitivno da utiče na život izvan teretane.

"Ako se krećete ukočeno i kruto, velike su šanse da se to odražava i na druge aspekte vašeg života". "Ako ste skloni suzdržavanju u svom pokretu i pokazivanju inhibicija, sigurno sre ni u životu ne izražavate u potpunosti."

Osim što trenirate um, ovim vežbama jačate gornjeg dela tela

Izgradićete mišiće gornjeg dela tela. Većina nas je prirodno jača u nogama, jer su one ono što svakodnevno najviše koristimo. Za Budokon se kaže da pomaže da se uravnoteži snaga između naših gornjih i donjih delova. Dosledna praksa će vam pružiti tonirane ruke i jača leđa.

„Ova praksa uključuje mnogo poza zbog kojeg moramo da nosimo težinu svojih tela na rukama“, kaže Kameron.

Odlična je i za ubrzanjanje metabolizma

"Kao i drugi oblici joge, Budokon joga sama po sebi nije naročito kardio intenzivna, ali kada u kombinaciju dodamo aspekte vežbanja kretanja životinja i borilačkih veština, praksa postaje mnogo intenzivnija i dobija elemente kardio programa"

U video snimku pogledajte kako ove vežbe izgledaju:
stil.kurir.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!