Najfotografiranija čuda svijeta


S više od 1.200.000 relevantnih hashtagova na Instagramu i gotovo milijun lajkova na Facebooku, Taj Mahal je najpopularniji od svih Novih svjetskih čuda svijeta. Chichén Itzá u Meksiku i Machu Picchu u Peruu u stopu ga prate.

Zvijezda društvenih medija među svjetskim čudima jeTaj Mahal, Indija
S više od 1.200.000 relevantnih hashtagova na Instagramu i gotovo milijun lajkova na Facebooku, Taj Mahal je jasan pobjednik na društvenim mrežama.

Osim toga, ima skoro 180.000 sljedbenika na Twitteru i 1.505 slika u Pinterestu. Taj Mahal u prosjeku ima 4,6 zvjezdica od pet u Googleovim pregledima i ravno pet od pet mogućih bodova na TripAdvisoru.


Mitski Chichén Itzá – Yucatan, Meksiko
Dok je Taj Mahal jasan ukupni vladar društvenih medija, gradski grad Chichén Itzá na drugom je mjestu. Unatoč tome što ima puno manje lajkova na Facebooku i hashtagova na Instagramu, dominira na platformi Pinterest-a s više od 2500 slika.

Uz to, Chichén Itzá ima gotovo 7000 pratilaca na Twitteru i Google ocjenu 4,8. Više od 660.000 Instagram slika sadrži #chichenitza hashtag, a korisnici TripAdvisor ocjenjuju ga sa 4,5 bodova u prosjeku.


Machu Picchu – Cusco, Peru
Treće od sedam novih svjetskih čuda je ostavština Inka iz 15. stoljeća Machu Picchu . S gotovo 1.500.000 hashtagova na instagramu zauzima drugo mjesto na ovoj platformi, odmah nakon Rimskog koloseuma. U usporedbi s Taj Mahalom, ima značajno manje Facebook lajkova – 66.482.

Machu Picchu također bilježi svih pet bodova na TripAdvisoru i 4,8 zvjezdica u Googleovim recenzijama. Više od 6000 korisnika prati lokaciju na Twitteru, a preko tisuću slika Machu Picchua možete pronaći na Pinterestu.


Rimski Koloseum – Rim , Italija
Nekad golema arena koja je ugošćavala krvožednu publiku željnu nasilja, Rimski koloseum i dalje svake godine ugošćuje milijune posjetitelja iz cijelog svijeta. Budući da je vizualno fascinantan, veliki amfiteatar prava je zvijezda na Instagramu s više od 1.500.000 slika.

Međutim, popularnost na Twitteru prilično je niska. Facebooku stranica ima više od 60.000 lajkova i bilježi 4,7 zvjezdica u Google recenzijama i 4,5 bodova na TripAdvisoru.


Kineski zid – Kina
Protežući se na gotovo 22 000 kilometara, fortifikacijski sustav poznat kao  Kineski zid jedina je građevina stvorena od čovjeka vidljiva iz svemira. Od sedam novih svjetskih čuda, najduži zid ikad izgrađen zauzima peto mjesto na listi indeksa društvenih medija. Prisutna je na gotovo 350 000 slika na Instagramu i skupila je preko 26 000 Facebook lajkova.

Struktura se ponosi s punih pet bodova na TripAdvisoru dok je njezin rezultat na Google Reviewsima nešto niži – 4,2. Međutim, njegova prisutnost teško je vidljiva na Twitteru.


Krist Otkupitelj – Rio de Janeiro , Brazil
Kip Krista Otkupitelja nadgleda grad Rio de Janeiro od 1931. remek-djelo visine 30 metara privlači mnoštvo korisnika na Instagramu, gdje je posebni hashtag korišten gotovo 800.000 puta.

Ali od svih novih čuda ima najmanji broj lajkova na Facebooku. Ima 4,5 bodova na TripAdvisoru i 4,8 na Googleovim recenzijama.


Petra – Jordan
Jedno od novih svjetskih čuda nalazi se u pustinji južnog Jordana . Okružena planinama i klisurama, Petra je napola izgrađena, napola uklesana u stijenu. S pravom spada među najpoznatija svjetska arheološka nalazišta.

Međutim, kad je riječ o društvenim medijima zaostaje za ostalim čudima svijeta.

Na Instagramu možete pronaći gotovo 60 000 slika s hashtagom na kojem se nalazi lokacija. Ima skoro 40.000 Facebook lajkova i samo 127 Pinterest slika. Međutim, preporučuje se na TripAdvisoru s ocjenom od pet bodova. Na Googleovim recenzijama ima 4,7 zvjezdica od pet.

travel-advisor.eu

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...