Uradi sam: Napravite mirisnu svijeću od narandže za dvije minute

 

CITRUSNA-SVIJEĆA_KREATIVNO_LIFESTYLE_MAGAZIN_MASLINOVO-ULJE_NARANDŽA_SVIJEĆA_URADI-SAM

Napravi svoju svijeću od kore narandže uz ovaj jednostavan uradi sam vodič. Otkrij kako iskoristiti prirodne resurse za stvaranje mirisne i ekološki prihvatljive atmosfere u svom domu.

 

Tražiš prirodan, aromatičan i ekološki prihvatljiv način da osvijetliš svoj prostor? Ne moraš tražiti dalje od korpe za voće! Da li znaš da možeš iskoristiti koru narandže da napraviš divnu citrusnu svijeću? Ne samo da će ispuniti tvoj dom osvježavajućim mirisom, već je i netoksična, a ima i dodatnu prednost – odbija dosadne insekte.

 

Uronimo u jednostavne korake kako da napraviš svijeću od kore narandže.

 

Trebaće ti samo dva sastojka: narandža i maslinovo ulje.

 

Počni tako što ćeš prepoloviti narandžu. Pažljivo ukloni voće iz svake polovine, osiguravajući da ne oštetiš bijelu stabljiku u sredini. Ova stabljika će služiti kao fitilj za svijeću.

 

U koru od polovice narandže ulij maslinovo ulje, puneći malo ispod vrha bijele stabljike.

 

Sada je vrijeme da zapališ svoju svijeću.

 

Kada se upali, uživaj u ugodnom sjaju i divnom mirisu tvoje “uradi sam” svijeće od kore narandže. Ne samo da pruža toplu atmosferu, već citrusni miris dodaje osvježavajući dodir svakoj sobi.

Isprobaj različite citrusne plodove za jedinstvene mirise. Kora grejpa, limuna ili limete takođe se može koristiti.

 

Stvaranje vlastite svijeće od kore narandže ne samo da je zabavan i kreativan projekat, već je i održiv način za ponovnu upotrebu kuhinjskog otpada. Dakle, sljedeći put kada uživaš u narandži, sačuvaj te kore i pretvori ih u šarmantnu i aromatičnu svijeću. Sretno s izradom!

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...