Detoks čajevi na kojima će vam organizam biti zahvalan

 

zdravlje_đumbir_zeleni-čaj_ČAJ_ČAJEVI_CIMET_DETOKS_DETOKS-ČAJEM_DETOKS-ČAJEVI_DETOKSIKACIJA_KOPRIVA

Tijekom zime većina nas je sklona jednostavno se prepustiti uživanju u hrani bez pretjeranog razmišljanja o kalorijama. Ipak, naše tijelo do proljeća već polako žudi za dobrim detoksom. U tome nam mogu pomoći različiti voćni sokovi, voda, ali i detoks čajevi.

 

Čaj je idealan jutarnji napitak te samim time i pravi saveznik za naš detoks. Malo smo istražili koji nam to čajevi najviše mogu pomoći u čišćenju organizma.

 

Zeleni čaj

Sigurno ste do sada jako puno puta čuli kako se zeleni čaj smatra jednim od najzdravijih čajeva na svijetu. On je bogat antioksidansima koji inače nisu prisutni u voću i povrću.

Osim što pomaže kod visokog krvnog tlaka, djeluje kao prevencija kod pojave dijabetesa, zeleni čaj pospješuje metabolizam i to svojstvo ga čini idealnim za detoksikaciju.

 

Čaj od cimeta

Znamo kako je cimet svestran te ga možemo koristiti na mnoštvo različitih načina. Smatra se posebno učinkovitim za regulaciju šećera u krvi. Osim toga ovaj čaj također daje osjećaj sitosti što ga čini idealnim saveznikom za vašu detoksikaciju. Za pripremu čaja jednostavno žličicu cimeta otopite u vrućoj vodi. Čaj od cimeta stimulira naš mozak, potiče metabolizam, pozitivno djeluje na kožu i kosu, a uz to djeluje i protiv lošeg zadaha.

Sve nabrojano može biti prava motivacija da ovaj čaj uvedemo u svoju jutarnju rutinu.

zdravlje_đumbir_zeleni-čaj_ČAJ_ČAJEVI_CIMET_DETOKS_DETOKS-ČAJEM_DETOKS-ČAJEVI_DETOKSIKACIJA_KOPRIVA

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira pospješuje probavu, daje osjećaj sitosti i potiče probavu. Đumbir je uz to i snažan antioksidans, a čaj možete pripremiti tako što ćete 200 ml kipuće vode preliti preko komadića naribanog korijena i ostaviti 10 minuta.

 

Čaj od koprive

Čaj od koprive je općenito jako dobar za naš organizam jer je bogat mineralima (kalcij, fosfor, željezo, magnezij), ali i vitaminima (vitamin C, A, B2, B5, K). Kopriva se smatra idealnom biljkom za čišćenje krvi i pomaže u snižavanju šećera u krvi.

Idealan je za detoks jer potiče rad crijeva. Čaj možete pripremiti tako što ćete sušene listove preliti kipućom vodom i ostaviti da stoji 15-tak minuta

 

Tako je jednostavno uvesti čajeve u svoju svakodnevicu, ali nažalost jako puno ljudi zanemaruje moć koju oni imaju na naše zdravlje. E pa neka ovo proljeće bude drugačije i uvedite barem jedan od ovih čajeva koji će vam uspješno pomoći u procesu čišćenja organizma.

(slowlivinig)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO