Savršeno jutro: glavne tajne pravog početka dana

 

limun_meditacija_produktivnost_journal_motivacija_savršeno-jutro_početak-dana_afirmacije_vježbanje

Ove navike će vam promijeniti život!

 

Za većinu ljudi, najbolje jutro je kada ne morate da žurite i možete da ostanete duže u krevetu. Ali u vrtlogu radnih dana malo ko može sebi da priušti takav luksuz.

 

Međutim, to ne znači da rano ustajanje krije samo rutinu i ne donosi nikakvo zadovoljstvo, dovoljno je da naučite neke tajne koje će uljepšati svako jutro i ispuniti vas pozitivnom energijom.

 

Koliko je važan prvi sat nakon spavanja i kako utiče na cio dan?

U prvom satu nakon buđenja, a posebno u prvih 15 minuta, naša svijest je u posebnom režimu – prelazimo sa alfa talasa na beta talase. Ovo je period kada osoba može da se programira i prilagodi svoj dan. U tom vremenskom periodu postavlja se temelj od koga će zavisiti percepcija svih situacija koje će nam se sljedeće desiti.

 

Zbog toga je veoma važno izvršiti one radnje koje će pomoći da se dan usmjeri u pravom smijeru. Preporučuje se obavljanje mentalnih i fizičkih vježbi. To mogu biti meditacije, vođenje jutarnjeg dnevnika u koji ćete zapisivati sve svoje misli i planove, zatim istezanje i masaža lica, prenosi Zenski magazin.

 

Zašto je ljudima teško da se probude i kako da se motivišu da ustanu iz kreveta?

Prije nego što započnete sa korisnim jutarnjim ritualima, morate ugasiti alarm i ustati iz toplog kreveta. Znamo da ovo mnogima nije lako! Svako od nas ima sklonost ka različitim biološkim ritmovima, pa je važno da slušate sebe. Idealno je ako možete prilagoditi radni raspored svom režimu spavanja. U suprotnom, potrudite se da stvorite nove navike - idite u krevet ranije i postepeno pomjerajte vrijeme buđenja.

 

Takođe je važno shvatiti da motivacija za ranim buđenjem i životom uopšte dolazi kada imate snove, želje i misije. Potrudite se da svaki dan uradite nešto za sebe, isplanirajte da u toku dana razmazite sebe toplom kupkom, maskom za lice ili bilo kojim malim ritualom koji će vas ispuniti energijom.

 

Šta učiniti nakon buđenja da bi dan bio što produktivniji?

Nakon spavanja, ne bi trebalo odmah da skočite iz kreveta: istegnite se, dajte sebi malo vremena. Zatim možete preći na fizičke ili mentalne vežbe.

 

Sljedeće mentalne prakse funkcionišu veoma dobro ujutro:

 

Vizualizacija snova

Samo zatvorite oči i zamislite svoje želje - takav prijatan proces je posebno koristan u prvim minutima nakon buđenja.

 

Meditacija

Omogućava vam da čujete sebe i da se uključite u dan.

 

„Jutarnje stranice“

Započnite svoje jutro pisanjem liste obaveza. Na taj način ćete sebi pomoći da razumijete prioritetne zadatke, kao i one koji stvaraju samo „buku” koja odvlači pažnju od onoga što je zaista važno.

 

Afirmacije

Pozitivni stavovi koji se sastoje od nekoliko riječi mogu se preslušati u audio snimcima ili se izabrana afirmacija može izgovoriti 10 do 20 puta.

 

Planiranje

Preporučuje se da napravite listu obaveza za nedjelju dana, a zatim da ih pregledate svakodnevno. Takođe nije potrebno praviti gust raspored – bolje je da zapišete zadatke koje želite da uradite tokom dana i da za svaki odredite prioritet i hitnost. Po ovom principu treba da izaberete šta ćete prvo uraditi, a šta možete odložiti.

 

Mentalne prakse najbolje funkcionišu u kombinaciji sa fizičkim. One uključuju istezanje, masažu lica i vrata.

 

Zato započnite jutro gore navedenim vježbama i ne zaboravite da popijete čašu tople vode sa limunom. Sve ovo će vam dati priliku da se konačno probudite i osjetite mir u tijelu i u umu. Istovremeno to će biti ključ vašeg uspješnog dana.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...