Rutina njege kože lica koju ćete napraviti od samo jedne staklenke meda

 beauty-beauty_routine-morning_routine-morning-sune_rise-morning_quotes-fashion-beauty_quotes-style-beauty_advice-celebritie_beauty_routine-kim_kardashians

Zbog pandemije koronavirusa ostanak doma način je s kojim baš svi mi možemo doprinijeti da se što prije vratimo svojoj svakodnevnoj rutini. Iako toplo vrijeme i sunčani dani neumoljivo pozivaju na izlazak, ostanak doma može imati i svojih prednosti, pa tako konačno imamo vremena za stvari koje smo možda oduvijek željeli napraviti, a nikako nismo mogli pronaći vremena...

 

Tako smo sigurni da ste se barem jednom poželjeli 'baciti' u izradu vlastite prirodne kozmetike, što je sjajno rješenje iz brojnih razloga; prije svega imate kontrolu nad namirnicama koje ćete kasnije stavljati na kožu te je riječ o proizvodima koji u sebi sadrže vrlo maleni broj prirodnih sastojaka, pa možete biti sigurni da nećete preopteretiti kožu lica. Poznato je kako je med vrijedna namirnica kojoj se najčešće okrećemo kada nas uhvati prehlada i kada nam imunitet naglo pada, no med ima dragocjena svojstva i u svijetu ljepote. Iz tog razloga med vrlo često nazivaju i 'tekućim zlatom', kojeg su u drevnim vremenima koristile i Egipćanke, a sve zbog velike količine hranjivih sastojaka koji dubinski hrane i hidratiziraju kožu. Upravo zato smo u nastavku izdvojili nekoliko sjajnih recepata za razne skincare proizvode, a s kojima vrlo lako možete složiti i svoju svakodnevnu beauty rutinu!

 


Mlijeko za čišćenje lica

Mlijeko za čišćenje lica sjajno je za skidanje šminke i svih drugih nečistoća koje se nakupljaju na samoj koži tijekom dana. Potrebno je u 0,5 decilitara mlijeka rastopiti dvije žlice meda i jednu čajnu žličicu maslinovog ulja te isto toliko soka od limuna. Pustite smjesu malo da odstoji, a zatim proizvod nanesite blazinicama na lice, koje je potrebno nakon nekoliko minuta isprati mlakom vodom.

 

Piling za lice

Piling se pokazao kao najbolji način za uklanjanje odumrlih stanica s kože lica, čime se potiče i njezina cirkulacija, pa je samim time koža osvježena, mekana i blistava. Tako možete dvije žlice meda pomiješati s jednom žlicom šećera i jednom čajnom žlicom maslinovog ulja. Smjesu kružnim pokretima nanesite na navlaženu kožu lica te sve isperite mlakom vodom.

 

Tonik za lice

Iako je riječ o koraku kojeg imamo naviku preskakati u njezi kože lica, on je itekako važan. Tonik se nanosi nakon čišćenja lica, prije nanošenja kreme, a njegova uloga je takva da uklanja sve ono što je na koži ostalo nakon umivanja, kao što su vodeni kamenac, mrtve stanice. višak sebuma isl. Za tonik je potrebno dva decilitara destilirane vode pomiješati s 1 decilitrom 70%-tnog alkohola te dobivenoj smjesi dodati 4 žlice meda. Kako bi tonik bio djelotvorniji, dobro ga potresite prije svakog korištenja!

 

Hranjiva krema

Da bi koža bila njegovana, potrebno je očuvati njezinu hidrataciju, a kako drugačije nego hranjivom kremom? Kako je med svojom teksturom poprilično ljepljiv i nespretan za nanošenje bez ispiranja, potrebno ga je 'razrijediti', stoga djelovanje svoje standardne kreme možete pospješiti tako da dodate jednu žlicu meda i jednu žlicu bademovog ulja. Koža će biti vidno osvježena te poprimati zdravi izgled.

fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!