Osam tajni koje znaju žene u četrdesetim godinama

 

žena-zabava-život-savjeti

Donosimo vam osam tajni žena koje su “prevalile” četrdesetu:


Možete se lijepo zabaviti sami

Kada napuniš 20 godina, muči te spoznaja da se neko večeras zabavlja u veselom društvu, neko je za vikend otišao u drugu zemlju. A kada imate četrdeset godina, ne zamarate se upoređivanjem svog života sa drugima. Sa 40 godina, žena shvata da se može lijepo provesti sama, drago joj je što sebi može priuštiti da nikoga ne vidi i ne ide nigdje.


Znate šta vam treba u krevetu

Za razliku od muškaraca, vrhunac seksualnosti kod žena se javlja u zrelijim godinama. Sa 40 godina, žena tačno zna s kim, kada i gdje želi da vodi ljubav. Više ne nastoji da udovolji muškarcu jer je naučila da pravi intimni osjećaj dolazi kada uživa u intimnosti.


Staviti sebe na prvo mesto

Jasno shvatanje da fizičko zdravlje, stabilno psihološko stanje i unutrašnji osjećaj sreće sa godinama trebaju biti na prvom mestu. Nije stvar u sebičnosti. Ovo je mudar stav! Djeca i muž ne mogu biti srećni, poslovi na poslu ne mogu biti uspješno završeni, ako je žena psihički nesrećna žena.


Neuspjeh je normalan dio života.

U mladosti najmanji neuspjeh doživljava se kao univerzalna katastrofa. Sjetite se svojih briga zbog neuspjelog ispita, od raskida sa momkom čijeg se imena više ne sjećate. Do 40 godina takvih se neuspjeha toliko nakupi da izgleda glupo brinuti se o novim. Starost daje super snagu da pređete preko većine nevolja i samo krene dalje.


Ništa dobro se ne dešava poslije dva sata ujutru

U mladosti nam se čini da je napuštanje zabave jednako zločinu. Sa 40 godina, žena je dovoljno mudra da shvati da je najbolji način da se veče završi dobro, da se ode na vrijeme. Kako je divno ujutru se probuditi sa relativno bistrom glavom, sjetiti se svega i, što je najvažnije, ne patiti od srama zbog nejasnih misli „Šta sam juče radio?“


Nije svako iskustvo korisno

Ako mladost prolazi pod motom „Svako iskustvo je korisno i nečemu nas uči!”, žena sa 40 godina shvata da je to najgora glupost ikad smišljena. Ona vidi kako su određena iskustva slomila njene prijatelje. Jednog ubije alkohol, drugi se ne može vratiti u normalan život nakon drugog razvoda. Starost nas navodi na misao da je neke stvari bolje nikada ne raditi i ne pokušavati!


Gubitak kilograma neće automatski donijeti sreću

Višak kilograma, sijeda kosa, bore i podočnjaci ne definišu ko ste zapravo. Naravno, bilo bi lijepo imati sve ovo manje. Ali maltretirati sebe zbog zamišljenih nedostataka u izgledu je glupo. Ali obratiti pažnju na rad unutrašnjih organa vrlo je važno.


Djeca će otići

Sa 40 godina, žena će vidjeti da su djeca već odrasla i za nekoliko godina moraće da napuste kuću. Ali u tome nema tragedije ili dugo očekivanog izbavljenja, samo je još jedna faza u životu završena, a predstoji još mnogo godina života i treba ih živjeti dostojanstveno. Stoga je ideja da se život završava nakon 30 godina klinički delirij.


Sa 18, 25, 30, 40, 50 … žena živi mnogo različitih života i sa svakom novom fazom njena ličnost postaje sve dublja i zanimljivija.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...