Četiri aktivnosti za odmor od teretane

 

gym-yoga-be_fit-stretching-swimming

Za sve vas koji volite da vježbate, koji ste zavisni od endorfina ili je trening jednostavno dio vaše rutine, možda će se dan za odmor činiti kao nešto što se teško prihvata. Dan odmora je od jednake važnosti kao i trening, jer daje vašem tijelu, mišićima i zglobovima period za oporavak. ZdraviJa vam u nastavku teksta donosi koje to fizičke aktivnosti možete da radite, kako biste se odmorili od napornih vježbi u teretani.

 

Izostanak odmora povećaće vaše šanse za povredu ili čak hronični zamor. Dan odmora ne mora da znači da će se sve svesti na ležanje u krevetu. To samo znači odmor od vaših uobičajenih aktivnosti. ZdraviJa vam u nastavku donosi prijedloge aktivnosti koje možete da radite i opuštate se.

 

Joga

Joga je savršena alternativa za odmor, jer se koncentriše na zdravlje, fokusiranost i oporavak. Ona vam omogućava rastezanje tijela i opuštanje uma, da se ponovo povežete sa vašim duhom, poboljšava vašu ravnotežu, kao i psihičku stabilnost, a da ne pominjemo da je nije lako raditi, kao što mnogi misle. Ljudi koji praktikuju jogu znaju da se i poslije joga sesije čovjek itekako može oznojiti.

 

Plivanje

Plivanje je jedan od najboljih načina da razmrdate svoje tijelo bez da mu priuštite stres ili naprezanje. Plus, uvijek možete pronaći dodatnih 10 minuta za saunu ili neku drugu sličnu aktivnost koju nudi spa centar.

 

Planinarenje

Planinarenje je apsolutno odmaranje za one koji vole čist vazduh. Zgrabite prijatelja ili psa i izađite vani. Ukoliko ste se odlučili za planinu, kako bi to i dalje izgledalo kao dan odmora, ponesite i ruksak pun opreme za piknik. Ovo je prilika da se družite sa ljudima, boravite na čistom vazduhu, u prirodi, ali i da i dalje ostanete u pokretu.

 

Ples

Postoje plesovi koji su jednako intenzivni kao Cross Fit. Ove aktivnosti omogućavaju istu količinu endorfina, odličan način upoznavanja novih prijatelja, kretanje uz muziku. Ovakva druženja veoma često duže traju od običnih treninga, što je takođe sjajno proveden dan odmora.

 zdravija.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!