Resetujte svoje hormone na prirodan način

 

DETOX-EMOCIONALNO-ZACJELJIVANJE-HORMONI-ODMOR-ORGANIZAM-PRIRODAN-NAČIN-RESET-SAN-ZDRAVLJE

Ukoliko želite da vaš organizam bude zdrav morate naučiti kako resetovati svoje hormone


Naučiti kako resetovati svoje hormone je izuzetno bitno. Nekada kada su ljudi bili manje pod stresom, manje umorni i s manje obaveza, naša tijela su se prirodno resetovala svaki dan. Resetovanje se dešava kada odemo spavati i ne „krademo“ bitne sate sna za gledanje TV-a ili za posao. Duboki san je kao dugme za reset. Zamislite svoj organizam kao kompjuter a svoje hormone kao software sistem. Ukoliko nikada ne gasite kompjuter i kada konstantno radi, čak i u sleep modeu, postajat će sve usporeniji i usporeniji sve dok ne prestane raditi. Zbog toga ga povremeno morate gasiti a isto je i sa vašim organizmom.


Kako resetovati svoje hormone?


Prirodni načini resetovanja hormona uključuju sve moguće modalitete odmora i relaksiranja.


San: Dopustite svom tijelu da dobije dovoljno sna svake noći tako da se ujutro probudite odmorni. Idite na spavanje u razumno vrijeme, i ukoliko vam to posao dopušta, budite se ujutro prirodno, bez alarma.


Odmor: Prestanite tjerati svoje tijelo u ekstreme kada je u pitanju, posao, vježbanje, obaveze, to-do liste i umjesto toga dnevno posvetite barem jedan sat sebi i dopustite sebi da se odmorite. Odmor može uključivati sve u čemu uživate i šta vi volite raditi bilo da je riječ o šetnji, spa danu samo za vas, slušanju muzike, čitanju ili bilo čemu drugom.


Detox: Izbacite iz svog jelovnika svu prerađenu hranu i šećere, izbacite beauty proizvode s hemikalijama kao i proizvode za čišćenje koji nisu na prirodnoj bazi. Kada ovo izbacite iz upotrebe očistit ćete i svoje tijelo. Pokušajte jesti što je moguće više voća i povrća, izbacite sve sokove koji nisu prirodni i pijte vodu. Kada su u pitanju beauty proizvodi i proizvodi za čišćenje kupujte prirodne proizvode koji ne šteti niti vašem tijelu niti životnoj okolini.


Emocionalno zacjeljivanje: Naše tijelo trpi sva emocionalna stanja kroz koja prolazimo i zbog toga mu morate dati vremena da zacijeli. To možete učiniti na koji god način vama odgovara ali je bitno da slušate svoju tijelo i date mu vremena da se oporavi od emocionalnih nedaća.


Dakle, najbolji način da resetujete svoje hormone jeste da prestanete da tjerate svoje tijelo u ekstreme i da ga pokušavate nadmudriti, tjerajući ga da postiže više i više. Umjesto toga, pustite tijelo da se odmori, nasmiješite se i relaksirajte. Naučite razumjeti svoje tijelo i radite sa njim a ne protiv njega.


U 5 dana pokušajte sprovesti reset svojih hormona. U ovim danima fokusirajte se na san, odmor, detox i emocionalno zacjeljivanje. Kako ćete to činiti u potpunosti ovisi od vas, vaših obaveza, preferencija i interesa, te svega onoga što vas čini jedinstvenima. U ovim danima bitno je da spavate dovoljno tokom noći, da imate jutarnju rutinu, da jedete zdravo, da vježbate, šetate, radite yogu ili se bavite bilo kojim drugim vidom fizičke aktivnosti, da se odmarate, sprovedete određeni vid relaksacije ili detoxa, izbacite iz vašeg života sve ono što ne služi svrsi i sve hemikalije te da dopustite sebi da emocionalno zacijelite ukoliko ima aspekata vašeg života gdje je to potrebno.

soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...