11 stvari koje pravu damu izdvajaju od drugih žena!

 

žena-dama-četrdesete-bonton-pravila-ponašanja

Ona je jednostavno drugačija. Koliko god to htjeli priznati ili ne, to je zaista tako. Evo koje je stvari izdvajaju od mnoštva drugih žena.

Prava dama ima ponosno držanje. Ravna leđa i siguran stav odlika su dostojanstva.

Prave dame se uvijek odazivaju sa: “Molim”, a ne sa: “Šta je?”. Osnovna kultura je jako bitna.

Prave dame nikad, ali nikad, neće zapaliti cigaretu na ulici (ili dok voze automobil jednom rukom). Ako dama uopšte i puši, cigareta je rezervirana za sjedenje i/ili neku prostoriju.

Prave dame su uvijek pristojno obučene. Ni previše “nacifrano” ni previše obično. Jednostavno, fino izgledaju u svim prilikama.

Prave dame se nikad ne svađaju. One imaju stav: svađa ne rješava ništa i ne donosi ništa pozitivno.

Prave dame nikad ne psuju. Nikad nećete čuti od prave dame ružnu ili uvredljivu riječ. To je njima ispod časti.

Prava dama nikad neće dopustiti sebi da bude u društvu nekulturnih osoba, bilo muških ili ženskih. Ona se sklanja od njih, jer ne podržava takvo ponašanje.

Prava dama uvijek je čista, čiste kose i odjeće i lijepo miriše. Ne pretjerano, ali uvijek miriše. Uvijek na sebi ima neki pristojan parfem i sa stilom.

Prave dame nemaju tetovaže na vidljivim dijelovima tijela (ako ih uopšte i imaju). To je za njih intimna stvar.

Prava dama ne nosi mnogo šminke i nakita. Decentna šminka i suptilne naušnice, neki elegantni prsten i ogrlica, odaju utisak nježne i graciozne žene.

Prava dama poštuje sebe, ne moli za ljubav i ne trpi ponižavanje od strane muškaraca. Srećna je i zadovoljna i kada je sama i kada je u paru.
minimagazin.info

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...