Zaljubite se ponovno u sebe

MINDSET-NAVIKE-POZITIVNE-AFIRMACIJE-POZITIVNOST-RUTINA-SELF-LOVE-STRAHOVI-ZALJUBITI_SE

Uz male promjene, ponovno ćete zavoljeti sebe


Borite li se sa vlastitom vrijednosti? Osjećate li kao da ponekad jednostavno niste dovoljni? Da li ste se ikada zapitali kakav bi bio život kada biste mogli naučiti da volite sebe ponovo? Morate promijeniti svoje ponašanje i razmišljanje. Kada to uradite, ponovo ćete se zaljubiti u sebe. Ne samo da će to pomoći vašem mentalnom zdravlju, već će vam omogućiti da ostvarite sve svoje strasti. Ovo je 9 načina kako da se ponovno zaljubite u sebe.


1 Kako se ponovno zavoljeti kroz pozitivne afirmacije

Zbog pozitivnih afirmacija osjećat ćete se mnogo bolje. Pokušajte dan započeti tako što ćete zapisati 10 pozitivnih afirmacija. Možete čak i zapisati 10 stvari koje volite o sebi. To je odličan način ne samo da započnete dan pozitivni, već i da se osvrnete na stvari koje istinski volite o sebi, umjesto da se fokusirate na one negativne.


Neke od afirmacija:

·        Vrijedna sam

·        Jaka sam

·        Lijepa sam

·        Pametna sam

·        Sposobna sam ostvariti nevjerovatne stvari


2 Ako želite ponovno zavoljeti sebe, prestanite se upoređivati

Svi se ponekad upoređujemo sa drugima. Jeste li ikada vidjeli nekoga i pomislili da želite izgledati poput te osobe ili poželjeli da imate automobil kao neko drugi? Kako biste se ponovno zavoljeli morate se prestati upoređivati i početi cijeniti sebe. Vrlo je lako slučajno se uporediti s nekim, bez da to i shvatite, no upoređivanje vam krade mir i sreću. Također, zbog toga ćete misliti da niste dovoljno dobri, a jeste. Vaš um će biti ispunjen sumnjom.


3 Važno je da radite stvari koje volite

Ako se želite ponovno zaljubiti u sebe, počnite raditi stvari koje volite i u kojima uživate. Važno je odvojiti vrijeme za te stvari.


4 Odredite self-care dane

Briga o sebi vrlo je važna i vrlo je važna kada je u pitanju učenje kako se ponovno zavoljeti. Odredite dane kada ćete otići na spoj sa samim sobom, tako ćete izgraditi samopouzdanje i naučiti biti sami sa sobom. Kakvi to spojevi mogu biti?

·        Odlazak u kino

·        Odlazak u restoran

·        Šetnja ili planinarenje

·        Odlazak na plažu

·        Trčanje

·        Teretana

·        Spa dan u svom domu

·        I to je samo nekoliko ideja.


5 Eliminirajte uvjerenja koja vas ograničavaju i promijenite svoj mindset

·        Promijenite svoj mindset i način razmišljanja. Istinski ste ono što mislite da jeste. Umjesto negativnih misli, pokušajte sa nekim poput:

·        Bit ću uspješna i imati posao koji volim.

·        Nisam bezvrijedna i zaslužujem da me neko voli.

·        Sposobna sam imati život koji volim i kvalifikovana da radim posao iz snova.

·        Kada vjerujete u sebe i svoje sposobnosti, potpuno mijenjate pravila igre. Kada promijenite mindset, ostvarit ćete svoje snove.


6 Proslavite sve svoje uspjehe – i velike i male

Vrlo je lako osjećati kao da ne napredujete i taj osjećaj može biti poražavajući. No, kada se izmaknete iz situacije i zapravo vidite napredak koji ste napravili od početka, osjećat ćete se skroz drugačije. Kako biste ponovno zavoljeli sebe, obavezno proslavite sve svoje pobjede. Nekada jednostavno morate biti sam svoj navijač i tu nema ništa loše. Proslavite sve pobjede, i velike i male. Svaki korak na vašem putu vrijedan je slavlja i može napraviti veliku razliku u samopouzdanju i ljubavi.


7 Volite se kroz pisanje dnevnika

Bez obzira da li volite pisati, pišite dnevnik svakodnevno, jer će vam to pomoći da se povežete sami sa sobom. Također, na površinu izvlači sve vaše podsvjesne misli koje vas možda zadržavaju i zbog kojih tapkate u mjestu. Različite vježbe pisanja dnevnika mogu vam pomoći da se riješite negativnosti i naučite voljeti sebe ponovno.


8 Probajte nešto novo i uradite nešto čega vas je strah

Jeste li ikada htjeli uraditi nešto novo, ali niste zbog straha? Vrijeme je da postanete potpuno neustrašivi. Postoji nešto što će vas osnažiti kada se suočite sa svojim strahovima.


9 Prakticirajte zdrave navike svaki dan

Kada promijenite svoje navike i počnete piti više vode, pravilno spavati i biti aktivni kada to možete, promijenit ćete i svoj život. To su vrlo male promjene svakodnevne rutine koje će napravite veliku razliku u mentalnom zdravlju, a zbog njih ćete se osjećati sretnije svaki dan.
soeursmagazine.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO