Peeling za tijelo od đumbira

 

slatka-naranča-piling-njega-tijela-đumbir-morska-so-lavanda-badem-bademovo-ulje

Đumbir (Zingiber officinale) je višegodišnja biljka otprilike do 1 metar visine s uskim, dugim lišćem koje niče iz gomoljastih podanaka.


Potječe iz južne Azije a uzgaja se u zapadnim Karibima i u Africi. Eterično ulje se dobiva parnom destilacijom osušenih podanaka u Velikoj Britaniji, Kini i Indiji.


Eterično ulje đumbira koristi se u terapiji reumatoidnog artritisa, kod bolova u mišićima, slabe cirkulacije i reume, poboljšava probavu te pomaže kod zatvora, nadutosti, žgaravice, mučnine, umora i živčane iscrpljenosti, potiče pamćenje i uravnotežuje duh a poznati je i afrodizijak.


Dobro se slaže sa citrusnim eteričnim uljima, vetirverom, sandalom, geranijem, pačulijem, ružinim drvo i nerolijem.


Đumbir svojim aromatičnim začinskim intenzivnim mirisom balansira 3. čakru (Manipura), zagrijava tijelo, energizira, pomaže nam ‘probaviti’ situacije i osobe sa kojima imamo problem i koje nas muče.


Peeling za tijelo od đumbira

– 100 g himalajske roze soli

– 30 – 50 ml biljnog ulja badema (Prunus amygdalus var. dulcis)

– 5 kapi eteričnog ulja đumbira (Zingiber officinale)

– 5 kapi eteričnog ulja slatke naranče (Citrus sinensis)

– 2 kapi eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia)


Dobro izmješajte sol i biljno ulje te na kraju dodajte eterična ulja. Peeling koristite jednom tjedno te ga kružnim pokretima dobro umasirajte u tijelo a zatim isperite. Peeling nije za trudnice i dojilje!
budidobro.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO