Najomiljenije i potpuno dražesne frizure za žene iznad 40-te

 

women-women_hairstyle-hairstyles-best_hairstyle_for_woman-woman_hairstyles_2020

Za kratku kosu nema dobnih granica – svaka žena u svakoj dobi može si napraviti kratku frizuru ako želi. Ipak je nekako uobičajeno da žene iznad 40-te češće žele kratku kosu. Zašto? Kratku kosu je lakše njegovati, potrebno je manje vremena za njegu i stajling te automatski izgleda zdravije. Osim toga, kratka kosa je simbol za emocionalnu slobodu. Zašto onda ne bi bila hrabra i napravila drastičnu promjenu? Pokušaj s nekim od ovih omiljenih kratkih frizura…

 

1. Dugački bob

Želiš skratiti kosu, ali ne usudiš se skroz je skratiti? Kako bi onda bilo s dužom varijantom: dugačkim bobom? Okružuje lice svojom dužinom koja uglavnom dolazi do ramena ili do ključne kosti. Lako ju je za njegovati i super za stilizirati!

 

2. Sleek pixie

Klasična pixie frizura glumice i stilske ikone Charlize Theron savršena je frizura za žene iznad četrdesete – naravno, i za svaku drugu dob. Lako ju je stilizirati – jednostavno staviš malo gela na ruke te dovedeš pixie u željeni oblik.

 

3. Francuski bob

Elegancija Francuskinja i cool kratka frizura – to je french cut. Klasični francuski bob kratka je frizura kod koje je kosa ošišana do brade ili visine usana. Ova frizura djeluje mladalački i jako popularna ove godine.

 

4. Bob u A-liniji

Kod ove frizure je kosa kraća kod vrata nego kod lica, što joj daje asimetrični izgled. Praktično kod ove frizure: odgovara svakom tipu kose i može se stilizirati na razne načine. Ovisno o želji, asimetrija može biti vidljivija ili suzdržana.

 

5. Pixie s ponyjem

Ako ti je hrabri pixie prejednostavan, možeš osvježiti izgled s ponyjem. To je sada u trendu. Može ti sakriti eventualne neželjene bore. Osim toga, ova romantična frizura naglašava kosti lica te daje svježinu tvom licu.



 miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!