UKUSAN DORUČAK: Riža na mlijeku s voćnim preljevom koja će nestati u trenu

 

recept-riža_na_mlijeku-riža-doručak

Riža na mlijeku jedno je od omiljenih jesenskih jela iz djetinjstva. Priprema je jednostavna i brza, a ova količina sastojaka dovoljna je za otprilike šest zdjelica - koje će nestati u trenu zahvaljujući preljevu od šumskog voća. Ako niste ljubitelj, možete koristiti banane ili mango.


Sastojci:

·        350 ml vode

·        140 g riže

·        600 ml kokosovog mlijeka

·        2 žlice naribane narančine korice

·        Pola žličice soli

·        50 g šećera

·        1 jaje


Za preljev od šumskog voća:

·        300 g šumskog voća

·        50 g šećera

·        2 žlice svježeg soka od naranče


Priprema:

Prvo pripremite preljev od šumskog voća. Bobice istresite u malu tavicu na srednju vatru, dodajte šećer i sok naranče i pričekajte da počne krčkati. Smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi.


U tavu ulijte vodu, dodajte rižu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite tavicu i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre.


Dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer i kuhajte još desetak minuta. U maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, servirajte ga uz preljev od šumskog voća.

vecernji.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO