Stilske maske za lice namijenjene budućim nevjestama

 

vjenčanje-mlada-nevjesta-vjenčanica-maska-za-lice

Usljed pandemije Covid 19 mnogi parovi su odložili svoja vjenčanja do daljnjeg.


Ne želeći da sebi drage ljude izlažu mogućnosti zaraze i širenja virusa, oni su odustali od najvažnijeg koraka u svom životu. Međutim, kako se situacija iz dana u dan sve više smiruje širom svijeta, neki od njih su odlučili da ipak organizuju čin vjenčanja u nešto – izmjenjenom obliku.


Naime, kako je nošenje maske na licu preporuka da bi se spriječilo širenje virusa, buduće nevjeste širom svijeta su odlučile da imaju upravo njih na licu dok koračaju ka oltaru i ljubavi svog života. Teške situacije, zahtijevaju kreativnost, a maska na vjenčanju se savršeno uklapa u ovu priču. Svakako nisu u pitanju bilo kakve maske, već stilski primjeri koji ni u kom pogledu ne naružuju izgled mlade. Sakupili smo u tom pogledu za vas u našoj galeriji prijedloge nošenja maske na vjenčanju.

BIJELE / NEUTRALE MASKE

Bijela maska je sasvim razumljiv potez budući da većina budućih njevesti bira bijelu tradicionalnu vjenčanicu. Bijele maske ukrašene čipkom, cirkonima, kristalima ili nekim vezenim detaljima koji su prisutni i na vjenčanici zaokružiće vaš izgled. Takođe vez i ukrasi mogu da budu i u kontrastnoj boji ružičastoj ili zlatnoj na primjer, kako bi još više istakli vaš specifičan način – vezivanja čvora. Pored bijelih tu su i maske u neutralnim tonovima, ako je mlada više raspoložena za vjenčanicu koja nije sasvim bijela. Personalizovani natpisi na maskama su takođe vrlo dopadljiva ideja o kojoj vrijedi razmisliti.


MASKE U BOJI

Ukoliko vam se bijela ili neutralna maska čini previše sterilnom, uvijek možete da potražite neku zanimljivu boju koja će doprinjeti vašem još atraktivnijem izgledu. Od Tie Dye varijanti, preko cvijetnih, do crvenih, plavih, ljubičastih i neizostavnih crnih. Ako želite da se savršeno uklopite sa odijelom koji nosi izabranik vašeg srca, klasična elegantna crna maska treba da bude vaš izbor. On svakako da bi parirao vama može da nosi bijelu.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...