5 načina kako da razmišljate pozitivno u svakom trenutku

 

pozitiva-sretan-život-savjeti-navike-motivacija-samopouzdanje-inspiracija
Promjena perspektive može vam pomoći živjeti sretniji i ispunjeniji život.


Stručnjaci navode da imamo mogućnosti odabira pozitivnih načina i emocija razmišljanja. Naše emocije mijenjaju naše tijelo na staničnoj razini te umjesto da se pokušavamo riješiti negativnih osjećaja, možemo odabrati da na njih reagiramo drugačije.


Pozitivno razmišljanje neće vam samo omogućiti da budete sretni u životu, već će vam pružiti snagu da se gotovo sa bilo kojom situacijom nosite s osmijehom. Pronašli smo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ostanete pozitivni u negativnim situacijama.


POTRUDITE SE PRONAĆI POZITIVNU STRANU U SVEMU


Ne možete kontrolirati sve što vam se događa, ali jedna stvar koju možete kontrolirati je vaša reakcija. Na vama je da u svemu potražite pozitivnu stranu i u skladu s tim reagirate. Na primjer, ukoliko vam prijateljica kasni na dogovor, nemojte se ljutiti, radije to posmatrajte kao priliku da razvijete svoju razinu strpljenja ili dodatno vrijeme iskoristite za neku drugu aktivnost.


BUDITE ZAHVALNI


Gotovo je nemoguće osjećati se negativno u životu ako imate toliko stvari za koje treba biti zahvalan. Istraživanje je pokazalo da se naš mozak uvijek fokusira na negativne elemente života, poput tragedija, neuspjeha, briga itd. Zato se moramo više fokusirati na dobre stvari. Da biste to učinili, trebali biste napraviti listu zahvalnosti i pročitati ju kad god imate priliku.


KREIRAJTE POZITIVNO OKRUŽENJE


Tip osoba sa kojima provodite najviše vremena je stvarni utjecaj na vaš karakter i razmišljanje. Dakle, od vitalnog je značaja da oko sebe imate pozitivne ljude koji će vam pomoći da ostanete pozitivni u negativnim situacijama. Okružite se dragim ljudima koji će vas podržavati i motivisati. Također, možete provoditi vrijeme čitajući pozitivne knjige, gledajući motivirajuće filmove ili slušajući pjesme.


VJEŽBAJTE


Fizička aktivnost pomaže u borbi protiv negativnih osjećaja. Istraživanja pokazuju da svakodnevno vježbanje podiže endorfin i poboljšava dobro raspoloženje plus vježbanje ima i fizičku korist. Održavat će vas u boljoj formi i pojačati vaše samopouzdanje.


ŠETAJTE


Priroda nam uvijek daje pozitivnu energiju i pomaže nam da pozitivno razmišljamo. U današnjem užurbanom svijetu i uredskim poslovima postalo je nemoguće izaći i provoditi neko vrijeme s prirodom. Iskoristite svaki slobodan trenutak da provedete određeni period vani u lijepom vremenu. Povećat će vašu energiju, raspoloženje i pomoći vam da učinkovito radite. Ako izlazak nije opcija, uvijek možete okružiti radno mjesto ili dom biljkama.

Piše: bonjour.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...