Ova haljina iz serije "Sex i grad" vrijedna je skoro 200.000 KM

 seks-i-grad-haljina

Serija "Sex i grad", koju je kostimografski potpisala Patricia Filed, autorica stila koji je obilježio početak ovoga stoljeća, birala je niz posebnih haljina za svoje glavne junakinje.


Jedna od takvih, koju je odjenula Carrie, odnosno Sarah Jessica Parker, u legendarnoj sceni kad je zaspala čekajući svog princa, imala je vrtoglavu visoku cijenu od čak 200.000 KM, piše Cheat Sheet.


Na kraju se Aleksandr Petrovsky nije pojavio na vrijeme, već je debelo zakasnio, a scena u kojoj se Carrie budi u toj divnoj haljini usred luksuznog kreveta u pariškom hotelu, obilježila je kraj serije koja i danas ima niz obožavateljica.


Haljina dostojna svake princeze zapravo je balska kreacija napravljena od skupocjenog tekstila te predstavlja kategoriju kreacija inspiriranih dvorskim damama i pričama o sretnom kraju.


No, Carrie i Aleksander, kojeg je glumio slavni baletan Mikhail Baryshnikov, nisu imali sretan kraj, već se Carrie vratila svojoj prvoj ljubavi, Mr. Bigu.

avaz.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO