Miris vašeg doma može itekako utjecati na vašu svakodnevicu... Ove note odabrate za vašu kućnu oazu!

 

mirisi-pozitivna-svakodnevnica-dom

Miris ima moć izazivanja svih vrsta pozitivnih emocija. Stoga ne čudi što način na koji vam miriše kuća može utjecati na vaš svakodnevni život. Vaš dom je vaše utočište, zato neka i miriše poput njega. Evo nekoliko prijedloga mirisa koji će sigurno poboljšati vaše slobodno vrijeme provedeno između četiri zida.


Poseban miris za svaku sobu

Prvi zakon mirisa je ograničiti ga na jedan miris po sobi. Ako ste ikada zapalili svijeću s mirisom vanilije kako biste prikrili miris sinoćnje večere, a zatim dobro poprskali nešto mošusno, onda znate o čemu govorimo. Svi ti konkurentski mirisi nisu poslastica za nos, a mogu izazvati i nelagodu.


Beskonačne opcije za dnevni boravak

Možete se izvući s bilo kojim ugodnim mirisom u dnevnoj sobi, sve dok je on suptilan. Cvjetni tonovi su dobar izbor ako želite opustite svoje goste i sebe, a za svečanije prigode, slobodno ga malo ‘pojačajte’ s, primjerice, primjesama prepoznatljivih mirisa u božićno vrijeme.


Citrusi za kuhinju

U kuhinji će se uvijek osjećati raznoliki mirisi hrane, ali ništa ih neće bolje ‘utišati’ od citrusnih nota. Isprobajte mirise s narančom ili limunom radi svježine.


Slatko spavajte s lavandom

Miris ove biljke povezan je s odmorom i opuštanjem, pa je uvijek dobra ideja za spavaću sobu. Ostali cvjetovi poput bijelog lotosa također mogu umiriti osjetila. Još jedna stavka koju bi svako opuštajuće mjesto moralo sadržavati su mirisne svijeće – one ne samo da su poslastica za nos, već i čine sobu ugodnijom.


Miris svježine u kupaonici

Prostorija u vašoj kući kojoj je vjerojatno najpotrebniji ugodan miris je, dakako, kupaonica. U njoj će najbolje funkcionirati čisti mirisi poput onih koji podsjećaju na ocean ili mirišu na čisto opranu posteljinu.


Stimulirajte mozak ružmarinom i mentom

Poznato je da ovi mirisi pojačavaju koncentraciju i čine vas budnijima, pa su savršeni za vaš kućni ured.
naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...