5 razloga zašto volimo najpoznatiji Grad ljubavi

 

putovanja-travel-pariz-grad-ljubavi-francuska

Što se tiče Pariza, postoji mnoštvo razloga da se zaputite u najromantičniji grad na svijetu, kada prilike za to budu povoljnije. Od same jednostavnosti dolaska do francuske prijestolnice, zanimljive i bogate povijesti grada, do prekrasnih prizora promjena godišnjih doba i vožnje preko kanala. Za sve one kojima je Pariz možda malo previše mainstream, na jednom smo mjestu sakupili pet razloga zašto ga toliko volimo:


1. To je najromantičniji grad na svijetu

Rijeko se koji grad bavi romantikom kao Pariz, a svaki zaljubljeni par će barem jednom otputovati u Grad ljubavi. S poviješću prožetom romantizmom, ovaj grad prožima čista ljubav u kojem je svaki kutak predviđen za nježne zagrljaje i poljupce. Od pogleda s Eiffelovog tornja, do pitoresknih šetnji uz Seinu i šarmantnih večera u francuskim bistroima, mogućnosti za romantiku su beskrajne. 

2. Raj za gurmane

Kao nacija ljubitelja hrane – posebno kruha, peciva, macaronsa – Francuska je poznata po svojoj hrani. Parižani uživaju u slatkom, a prodavaonice hrane i neodoljive slastičarnice možete pronaći na svakom uglu. Kao kulturna prijestolnica, Pariz se može pohvaliti i bogatom ponudom prehrambenih proizvoda. Bez obzira na to jeste li raspoloženi za žablje krakove ili francuske krumpiriće, ekskluzivnu večeru ili opuštenu atmosferu, Pariz će zadovoljiti svaku vašu želju. 

3. Kultura kave

Kultura ispijanja kave u Parizu nema premca. U samom srcu društvenog i gastronomskog života uživa i popularnost kafića s ukusnom kavom, koje se ukorijenilo u način života mnogih Parižana. Stoga su ležerna jutra provedena u nekom od mnogih gradskih kafića na samim pločnicima jedna od najdražih zadovoljstava ondašnjih stanovnika. Bilo da se nalazite u društvu ili ste sami, udobno se smjestite i uživajte u omiljenom crnom napitku i toplom kroasanu dok promatrate elegantne Parižanke. 

4. Dom očaravajućem groblju

Bez obzira na to jeste li ljubitelj povijesti ili ne, kao najveći pariški park i groblje u jednom, Père Lachaise svakako predstavlja zanimljiv dodatak vašem francuskom putovanju. Iako nije poznato koliko je tijela tamo pokopano, procjene se kreću između 300.000 i 1.000.000. Dom grobova brojnih ikoničkih imena u umjetnosti, književnosti i glazbi od Jima Morrisona do Oscara Wildea i Chopina bogat je poviješću i posjetiteljima nudi malo drukčiji pogled na Pariz. 

5. Kulturno bogatstvo

Možda više od bilo kojeg drugog europskog grada, samo spominjanje Pariza sinonim je bogatstva svjetski poznatih obilježja. Uz obilje znamenitosti, muzeja i katedrala koje treba posjetiti, od kultnog Eiffelovog tornja, gotičke Notre Dame do Louvrea i vrtova u izobilju, malo je mjesta koja toliko dobro ističu svoje znamenitosti kao ovaj Grad ljubavi.
naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...