Što stariji, to ljepši! 4 stvari koje ne smijete raditi ako ste napunili 35 godina


Ponavljajte za nama: Neću više ponavljati ove greške. Neću više ponavljati ove greške...
ljepota-beauty-njega
1. Ne tretirajte akne kao što ste to činili s 20 godina
Akne koje imate danas razlikuje se od onih prije 10 godina. "Stvaraju se dublje u koži, više zahvaljujući upali nego masnoći" kaže dr. Jessica Wu iz Kalifornije. Akne biste trebali tretirati nešto blažim preparatima jer se koža u ovim godinama suši i tanja je. Pokušajte to raditi uz pomoć gelova, preparata koji sadrže vitamin C i hranjivim kremama.

2. Ne ostavljajte tragove od prošlog dana na koži
Vjerojatno u mladim godinama niste svaku večer čistili kožu lica od šminke i prljavštine koja se na njoj nalazi. To nikada nije posebno dobra ideja, a osobito u godinama kada koža mora izgledati svježe. Kako je područje oko očiju prvi izdajica godina, ne zaboravite skinuti maskaru.

Kako biste izbjegli reakcije kože, koristiti specijalne preparate namijenjene za čišćenje područja oko očiju. Također, prije spavanja nanesite kremu.

3. Obrišite prašinu s vage
Iako ste do 30-e vjerojatno uspijevali nositi haljinu iz srednje škole, u kasnim tridesetima razina estrogena opada što dovodi do redistribucije masnoća kroz tijelo, što uključuje i obraze. Ako izgubite dosta kilograma, vaše lice će izgledati starije i koža će biti manje zategnuta.

4. Zaštitni faktor nije samo jedna od opcija...
Nikada nije kasno prevenirati oštećenja nastala suncem, a u tridesetima bi to moralo biti nešto što je primarno i dio je dnevne rutine. Rak kože, bore, suha koža, mrlje... samo su neka od stanja koja možete spriječiti nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom.
ordinacija.vecernji.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO