Fini "tjestenina" ručak s kojim se mršavi


tikvice-ručak-mršavljenje
Tikvice su iznimno zdrava namirnica koja obiluje kalijem, magnezijem i željezom, kao i vitaminima C, B1 i B3. Uz to su odličan izvor dijetetskih vlakana, flavonoida i antioksidanata.

S ozbirom da 90 posto tikvice čini voda, riječ je o vrlo dijetalnoj namirnici koja u stotinu grama ima oko 25 kalorija. Ne čudi stoga što se tikvice koriste u prehrani kojoj je glavni cilj pomoći u smanjivanju tjelesne težine.

U posljednjih nekoliko godina postale su pravi hit među ljubiteljima zdrave hrane, a osobito otkako je otkriveno da se uz pomoć spiralizatora mogu “pretvoriti” u zdrave špagete koje nije potrebno kuhati.

ŠPAGETI OD TIKVICA SA SIROM I CHERRY RAJČICAMA
Sastojci za dvije osobe:
2-3 tikvice
100 grama feta sira
10 cherry rajčica
sol i papar po želji
malo maslinova ulja

PRIPREMA:
Dobro operite tikvice i narežite u obliku špageta. Ako nemate spiralizator, narezati ih možete i na tanke trake. Nemojte guliti tikvice jer se u njihovoj kori nalazi većina hranjivih tvari. Promiješajte špagete od tikvica s malo maslinova ulja, posolite i poparite po želji. Tikvicama dodajte feta sir natrgan na manje komade te prepolovljene cherry rajčice.  Dobar tek!
zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...