3 saveta da se što lakše oporavite od napornog vežbanja!


Veoma je važno kako ćete se ponašati nakon napornih treninga u teretani jer od toga zavisi koliko će vam trajati sam oporavak i koliko brzo ćete biti spremni za novo znojenje. Ako budete pratili ova tri jednostavna saveta, period oporavka ćete svesti na minimum i telo će brzo biti ponovno u formi.

Pijte mleko
Piće koje će veoma efikasno oporaviti organizam od napora je svakako mleko, a dokazano je da je efikasnije od mnogih sportskih pića koje možete naći na tržištu jer sadrži određeni protein koji podstiče reparaciju. Pored toga, mlečni proizvodi sadrže vitamin D koji podstiče topljenje masnih naslaga.

Jelo i piće
Nakon svakog treninga potrebno je da organizmu nadomestite tečnost izgubljenu putem znoja (voda), gorivo koje pokreće mišiće tokom vežbanja (ugljeni hidrati) i proteine iz kojih telo izvlači sve amino kiseline koje podstiču oporavak mišića. Nakon treninga dozvoljeni su obroci bogati ugljenim hidratima i proteinski šejkovi. Na taj način će se telo veoma brzo oporaviti.

Pijte mleko i tokom vežbanja
Mnoga istraživanja su pokazala da pijenje mleka tokom samog vežbanja poboljšava razvoj mišićne mase i jača celo telo i zato ako možete, tokom samog treninga pijuckajte mleko i šejkove koji ga sadrže i na taj način ćete ne samo jačati telo već i skratiti period oporavka.
pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!