3 alkoholna sladoleda koja ćeš lako sama pripremiti


alcohol-drink-summer-summer_party-party-fun-good_vibe-how_to_make_drink-how_to_make_alcohol_drink-ice_cream

Alkoholni sladoledi su hit ovoga ljeta. Sve više brendova ih radi industrijski (ne kod nas, nažalost), ali to nas neće spriječiti da ih iskušamo, zar ne? Često su inspirirani poznatim koktelima poput mojita, džin tonika, cosmopolitana, pa tako sadrže jak alkohol, ali katkad i podužu listu sastojaka. Nismo htjeli tako komplicirati - izabrali smo tri jednostavna alkoholna sladoleda za koje sastojke već možda imaš i kod kuće. Ono što ti treba u kalupi za sladoled na štapiću (ima ih IKEA, ali i sve veće trgovine) i dobro društvo za kušanje. Sve sladolede ostavi 24 sata u zamrzivaču prije nego što ih poslužiš.

1.Sladoled od roséa
 Neslužbeno, rosé je ljetno vino nas žena. Ili barem mnogih od nas žena. Pa zašto ne pretočiti tu ljubav prema orošenoj čaši ružičaste tekućine u hladan desert (što, vino nije desert? Otkad?). Tim više što ga je vrlo jednostavno pripremiti.

Treba ti:
·        4 dl roséa
·        2 velike žlice šećera u prahu
·        2,5 dl smrznutih malina

 Sve sastojke izblendaj štapnim mikserom (možeš ostaviti nekoliko cijelih malina ako želiš i cijele maline u sladoledu) pa sve ulij u kalupe za sladoled. Pusti u zamrzivaču da se dobro smrznu.

2. Sladoeld Mimoza

Ovaj sladoled nastao je u slavu koktelčića mimosa. Zapravo, da ne muljamo - to je smrznuti koktel mimoza. Ako nisi upoznata s ovim jednostavnim pićem, riječ je o mješavini pjenušavog vina, prosecca ili bilo kojeg koje voliš i soka od naranče. Po želji neki ga miješaju i s drugim sokovima, ali original je s narančinim. Bonus: sladoledi su tako privlačne narančaste boje... Ono što ti treba je pjenušac i sok od naranče u jednakim omjerima. O količini odluči sama...
·        pjenušac
·        sok od naranče

3. Corona sladoled
Iznenađujuće osvježavajuć sladoled i nema vese s ONOM koronom. Ime je dobio jer se radi s Corona pivom. Naravno, možeš uzeti i bilo koje drugo lagano svijetlo pivo. Ako se bojiš da će ti sladoled imati prejak pivasti okus, neće. Uopće. Tome će pomoći limeta.

Treba ti:
·        svijetlo pivo (Corona ili slično) 
·        sok od limete
·        šećer u prahu

Sastojci se ne miksaju unaprijed već ulij pivo u kalipe za sladoled, do 3/4. Zatim dodaj sok od limete - ako uspiješ u trgovini naći zašećereni sok od limete, to je to. Kako vjerojatno nećeš, napravi ga sama. Iscijedi limetu (dvije, tri - ne znamo koliko tih sladoleda kaniš napraviti!), dodaj malo vode i šećera u prahu po želji.
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!