Pripremite stopala za ljetnu obuću!


stopala-ljeto-njega-kože-sandale-ljetna-obuća
Ljeto je pred vratima, a sandalice i japanke jedva čekaju prošetati gradom ili plažom. Kako bi vaša stopala zablistala u novim otvorenim cipelama, slijedite ove savjete!

Zadebljana koža stopala
Zima i zatvorena obuća isušile su kožu na stopalima. Nakon tuširanja ili kupanja, kada je koža čista i omekšala, uklonite staru kožu uz pomoć kamena, rašpice za pete ili električnih uređaja namijenjenim za uklanjanje odumrle kože. Izuzetno je važno uklanjati kožu u jednom smjeru kako biste izbjegli dodatno pucanje kože. Uklanjajte staru kožu barem jednom tjedno dok stopala ne zablistaju u punom sjaju.

Hidratacija stopala
Nakon uklanjanja zadebljale kože, nanesite kremu na stopala. Izbjegavajte losione jer, u ovom slučaju, njihova tekstura i sadržaj ne osiguravaju adekvatnu njegu. Izaberite formulu s mliječnom kiselinom ili salicilnom kiselinom. Namažite stopala dva puta dnevno, bez obzira na piling.

Navucite čarape
Da biste poboljšali učinkovitost kreme, prije spavanja namažite stopala i obucite čarape. Također je preporuka, nakon mazanja, stopala omotati plastičnom folijom kako biste zaštitili čarape i posteljinu od masnih mrlja.

Izaberite odgovarajuće cipele
Nosite cipele s debljim potplatom, pogotovo ako se radi o natikačama ili japankama. Birajte obuću koja ima adekvatan luk i koja u potpunosti prijanja kako biste spriječili trenje i prodor prljavštine u napuknutu kožu.
centarzdravlja.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...