Nizozemske ljepote: Od polja tulipana do kućica na jezeru


Osim tulipana koji nas odmah podsjete na Nizozemsku, u njoj možemo pronaći i druge ljepote koje svakodnevno privlače pozornost posjetitelja ali i lokalnog stanovništva

Nizozemska, zemlja poznata po tulipanima, vjetrenjačama i šarenim kućama skriva mnoge ljepote. Kultura, magićni krajolici, umjetnost i arhitektura jednostavno će vas ostaviti bez riječi. Ovih nekoliko nizozemskih ljepota svakako treba posjetiti prilikom dolaska u Nizozemsku:

1. Giethoorn

Ovo selo izgleda kao iz bajke. Nalazi se na vodi, ima puno malih mostića, a dobio je i nadimak 'nizozemska Venecija'. U tom mjestu nema ceste, a sav prijevoz odvija se na vodi.

2. Dvorac Duivenvoorde
Nalazi se u gradu Voorschoten, Južna Holandija, u Nizozemskoj. Prvi put se spominje 1226. godine, što ga čini jednim od najstarijih dvoraca u Južnoj Holandiji. Dvorac je izvanredan po tome što nikada nije prodat, što se može reći za vrlo malo nizozemskih dvoraca. 

Prvih pet stoljeća svoje povijesti dvorac je bio u vlasništvu jedne obitelji, van Duivenvoordes, koja je njemu dala ime - u to vrijeme van Duvenvoirde. Iako je tako nazvan, van Duvenvoirdes pravilno je činio dio kuće Wassenaer, drevne plemićke obitelji koja je igrala važnu ulogu u povijesti Nizozemske.

3. Hertogenbosch, Nizozemska
Ovo mjesto izgleda tako bajkovito, a za njega se kaže da je mirna oaza Nizozemske.

4. Polja tulipana
Za ljubitelje tulipana, po kojima je Nizozemska i poznata, u proljeće ih možete najbolje vidjeti u gradovima Keukenhof, Lisse ili u Amsterdamu.

5. Gradska marina Reitdiephaven
Nalazi se u Nizozemskoj, u gradu Gronigen, a najviše privlači pozornost svojim šarenim kućicama.

6. Kuća kao iz bajke
Ova kuće nalazi se odma pored kanala, a dobila je nadimak 'House by the Canal'. Mnogo podsjeća na dvorac iz Disneylanda pa je posjetitelji često fotografiraju.

7. Jezero s kućicama
Jezero s kućicama ili 'Lake Cabins' izgleda sasvim neobično, a s druger strane, predivno. Kućice su napravljene za odmor.
24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...