Najbolji homemade pilinzi za prirodno savršene usne
Nema ničega što je tako uočljivo i neprijatno kao ispucale, hrapave usne. Za prvu pomoć uvek može poslužiti i vaš omiljeni balzam, međutim kada njegov efekat prestane, ponovo ste na početku "problema". Ukoliko volite ruževe, onda sigurno znate koliko tekstura ispucalih usana remeti njihovo nanošenje i postojanost, a o olovkama za usne da i ne govorimo.

Tada na scenu stupaju pilinzi - kojima otklanjamo sloj mrtvih ćelija, pa one postaju mekane i baršunaste. Osim toga, pilinzi su odličan način da prirodno dobijete na volumenu usana, pri čemu aplikacija olovke, ruža ili sjaja postaje zadovoljstvo. Ako vam još kažemo da su pirlično jeftini i da ih možete sa lakoćom same primeniti kod kuće, da li smo vas ubedili?

Ono što je važno da napomenemo jeste upotreba sastojaka bezbednih za upotrebu, tj. izbegavajte dodavanje veštačkih boja ili mirisa, kao ni mirišljavih ulja u svoj piling za usne, zbog toga što je moguć niz neželjenih reakcija - od suvoće, preko iritacije do osipa. Takođe, ni sa pilingom ne treba preterivati, kako ne biste previše oljuštili zaštitni sloj usana - dovoljno je da ga radite jednom nedeljno.

Ključ dobrog pilinga je u kombinovanju prirodnih ulja sa masnim kiselinama. Ulja poput kokosovog, bademovog ili jojobinog odlično hidriraju, a šećer i so su nežna opcija pilinga za usne. Odličan izbor je i med.

(U opisu svakog pilinga vas čeka i link ka Youtube videima)

Piling sa maslinovim uljem, smeđim šećerom i sokom od limuna
Ovaj piling predlaže jutjuberka, Aleksandra Beth. Ona preferira upotrebu smeđeg šećera zbog njegovog prirodnog sastojka - glikolne kiseline, koja ima blaga hemijska svojstva i podstiče obnavljanje ćelija.

Maslinovo ulje, med, šećer, cimet
Ako želite da uz piling dobijete i vollumen - dodajte cimet.

Cinamaldehid koji je prirodan sastojak cimeta, zaslužan za njegov miris i ukus,"draži" usne, dajući im privremeno volumen.

Piling od kafe i kokosovog ulja
Kofein iz kafe pospešuje cirkulaciju, a samim tim ističe i boju usana. Kako biste pojačali abrazivni efekat, dodajte šećer u svoj piling.

Šećer, kokosovo ulje, jagode
S obzirom na to da u ovaj "letnji" piling idu sveže jagode, važno je napomenuti da je potrebno da ga čuvate u frižideru.

Nesquik, šećer, maslinovo ulje, med
Ovaj piling je takođe odličan za leto zbog toga što kakao sadrži flavonoide koji su prirodna zaštita od UV zračenja. Umesto Nesquika možete staviti i čist kako prah.

Zeleni čaj, maslinovo ulje, šećer
Zeleni čaj, jedan od naučno najispitanijih sastojaka na planeti, savršen je dodatak vašem pilingu koji hidrira, hrani i umiruje. Kao bonus, listići iz vrećice čaja doprinose pilingu.

Piling od latica ruže, kokosovog ulja i šećera
Ove je važn napomenuti da znate da koristite latice ruže koja nije otrovana pesticidima. Ako niste u mogućnosti da znate provereno, bolja opcija su suve latice ruže.

Himalajska roze so, kokosovo ulje
Himalajsku so usitnite do praha, kako biste umanjili abrazivnost svog pilinga.

Braon šećer, kokosovo ulje, Manuka med
Za nežan piling usana preporučuje se kokosovo ulje i braon šećer. Kortni Kardašijan, na primer, svemu ovome dodaje i Manuka med koji je prirodni humektant - održava hidrataciju.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!