Jeste li vidjeli sukulente u obliku sirenina repa? Izgledaju zaista čudesno!


sukulenti-cvijeće
Ljubitelje biljaka oduševit će vijest da postoje sukulenti u obliku sirenina repa. Nalikuju miksu sukulenta i kaktusa, a u dom unose djelić fantazije, baš kao u svijetu sirena.Čudesna biljčica, službenog naziva Crested Senecio Vitalis, raste na suprotnu stranu od izvora svjetlosti, a ne prema njemu kao većina biljaka. Taj zanimljivi sukulent nalikuje i pijetlovoj kresti, odakle i riječ crested u njezinu nazivu.

Obično naraste 30 do 40 centimetara u visinu te može doseći širinu od 90 do čak 150 centimetara, što joj daje izgled sirenina ili kitova repa. Plavkastozelena boja čini ovu biljku krasnim ukrasom u prostorijama neutralnih boja ili onima uređenima s morskim štihom.

Sukulent Crested Senecio Vitalis porijeklom je s rta Južne Afrike. To znači da raste zimi i miruje ljeti, što kod većine sukulenata nije slučaj. Biljka je superjednostavna za brigu – traži tek malo vode i održavanja.Raste na suncu ili laganoj hladovini te preferira pijesak ili dobro drenirano tlo. Osim toga, vrlo je otporna na sušu. Može preživjeti dugačka sušna razdoblja, što je čini idealnom biljkom za one kojima se često dogodi da zaborave zaliti svoje "ljubimce".

Jedina joj je "mana" što je ovaj sukulent teško pronaći u trgovinama, pa i onima online. Ako ste odlučni pronaći je, iskušajte sreću u online trgovini Etsy.

zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...