Bob je uvijek in, no znaš li kakav je najbolji za tvoj oblik lica?


frizure-kosa-hair-hair_style-bob_frizure-oblik_lica-ljepota
Valoviti ili ipak slojeviti bob, ovisi imaš li okruglo, ovalno lice ili srcoliko lice

Jesi li se ikada pogledala u ogledalo i primijetila da nešto nije kako treba biti? Šminka je na mjestu, obrve su savršeno oblikovane, ali tvoja kosa jednostavno ne odgovara obliku tvog lica?

Nije ništa novo da frizure mogu biti prilagođene različitim oblicima lica i da neke frizure na ovalnom licu izgledaju bolje nego što bi izgledale na okruglom licu. Jedna od takvih frizura je i bob - frizura kratke do srednje duljine različitih tipova, od kojih je svaki idealan za jedan određeni oblik lica.

Kako bi saznala koji je tip bob frizure idealan za tvoj oblik lica, poznati frizeri su za portal Byrdie otkrili koji je bob najbolji za okruglo, ovalno, četvrtasto ili srcoliko lice, a koji bi bob najviše odgovarao tebi saznaj u nastavku.

Okruglo lice: Dugački bob ili lob

Prema frizeru Jonathanu Colombiniju koji radi za L'Oréal Paris, dugi bob, poput onog kakvog nosi Demi Lovato, najbolje stoji na okruglom licu jer ga izduži. "Preporučujem uporabu spreja za valovitu kosu kako bi tvoj lob bolje izgledao na okruglom licu", kaže on.

Kako bi stvorila lagano valoviti lob kakvog nosi Demi, na vlažne ili suhe pramenove nanesi sprej i pritiskom ruke nanesi na kosu.

"Najbolji bob za okrugli oblik lica trebao bi sezati do ispod brade kako bi produžio lice", kaže slavni frizer iz Chicaga Alex Brown, navodeći frizuru Selene Gomez i Emme Stone kao glavne primjere.

Prema Angeli Soto, frizerki i vlasnici Baja Studija u New Yorku, lob frizura izdužuje lice i umanjuje širinu. Njena omiljena slavna izdanja ove frizure uključuju frizuru Chrissy Teigen i Kendall Jenner.

 Ovalno lice: Bob duljine do brade

"Upravo suprotno od okruglog oblika lica, ovalnom obliku lica najbolje stoji kraći bob, duljine do brade", objašnjava Colombini, napominjući da je Jessica Alba savršeno 'isfurala' tu frizuru.

Još jedan primjer za ovakvu frizuru jest frizura Kim Kardashian West. "Moj osobni favorit za osobe s ovalnim oblikom lica je tupi bob dužine do brade poput onog koji je Kim Kardashian West nosila 2018.", ističe Brown.

Bella Hadid i njezin kratki bob također su dobar primjer kako bi ovakav tip boba izgledao na ovalnom licu.


Četvrtasto lice: Slojeviti bob srednje duljine

Prozračni, slojeviti bob kakvog je nosila Katie Holmes odličan je za četvrtasto lice, a ako kosu pomakneš u stranu, tvoje će se jagodice istaknuti.

Ako pak ne želiš da tvoje jagodice privlače previše pažnje, Brown kaže da razmisliš o teksturiranom bobu kakvog nosi Julianne Hough. Kako bi postigla ovaj izgled, raspodijeli kosu po sredini i upotrijebi figaro ili peglu za kosu. Nakon što se ohlade, kroz svoje kovrče prijeđi prstima ili češljem kako bi malo popustile i učvrsti ih fleksibilnim lakom za kosu.

Soto kaže da osobe s četvrtastim oblikom lica ne mogu pogriješiti odaberu li slojeviti bob srednje duljine, ističući da su Rosie Huntington Whiteley i Hailey Bieber pravi primjer za to.


 Srcoliko lice: Bob ili lob sa šiškama

"Lob je savršen izbor za lica srcolikog oblika", kaže Colombini, ističući lob Khloe Kardashian kao odličan primjer.

Želiš li u miks dodati još jedan stilski element, dodavanje šiški bobu izvrstan je način za ublažavanje i uravnoteženje lica srcolikog oblika", objašnjava Brown, napominjući da su Zendaya, Reese Witherspoon i Nicole Richie pokazale kako se to radi.

Slavna frizerka Sarah Potempa kaže da je za lica srcolikog oblika ključno da frizure idu preko čela, bilo u cijelosti, kao šiške, ili samo sa strane - onako kako to radi Reese Witherspoon.

zena.rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...