Trajna šminka i zablude o ovoj proceduri u koje još uvek verujete


trajna_šminka
Kao i o ostalim beauty tretmanima, i trajna šminka je proces o kojem postoji nekoliko mitova u koje veruju mnoge devojke. Danas vam otkrivamo istinu.

1. Trajna šminka izgleda neprirodno
Možda je ranije, pre 10-15 godina, ovaj proces izgledao složeno i ne previše prirodno, ali vremena su se promenila. Danas u trajnoj šminki važe potpuno ista pravila kao u ostalim oblastima estetske medicine i najvažnije od njih je upravo želja za što prirodnijim izgledom.

Zato su danas najpopularnije tehnike senčenja, pudera u prahu, tehnika puder obrva i slično. Sve ove tehnike prvenstveno su usmerene na to da se lepoti pruži prirodan efekat. Pored toga, u izboru pigmenta, specijalista se po pravilu fokusira na izgled klijenta i izbor tonova koji su najbliži njegovim prirodnim nijansama.

Postupak trajne šminke omogućava ne samo dodavanje vedrine licu, već i uklanjanje vizuelnih nesavršenosti, čineći obrve deblje, usne punijim, uklanjajući asimetriju, pigmentaciju, post-akne, ožiljke, pa čak i postoperativne ožiljke.

2. Bolan postupak
Ovaj faktor je uveliko preuveličan. Trenutno se za sprovođenje trajne šminke koristi oprema delikatnog dejstva koja prodire duboko u kožu, ali ne oštećuje nervne završetke i krvne sudove. Takođe je vredno uzeti u obzir da se trajna šminka radi pod lokalnom anestezijom.

Bol postupka može se povećati tokom menstrualnog ciklusa, kada su žene podložnije osetljivom stanju. Nakon postupka, potrebno je strogo poštovati uputstva stručnjaka - imajte na umu da se u slučaju kože koja je podvrgnuta ovom procesu, javlja sloj koji ne treba dodirivati. On će samostalno spasti oko 4-6 dana nakon tretmana na kapcima i obrvama i 3 dana nakon tretmana na usnama.

3. Trajna šminka, poput tetovaže, traje ceo život
To su potpuno različiti postupci, a pigmenti koji se koriste za trajnu šminku imaju potpuno drugačiju osnovu i unose se pod kožu za samo 0,5 mm (za razliku od tetovaža sa 2-3 mm potkožno, koje takođe doprinosi trajanju efekta). Stoga, svaka vrsta trajne šminke ima svoj "datum isteka".

4. Ovo je štetan postupak
Pigmenti za trajni make up su apsolutno sigurni: u njihovoj proizvodnji se koriste mineralne komponente, a činjenica da pigmenti imaju kratak „rok trajanja“ još jednom dokazuje njihovu bezopasnost. Pored toga, tokom ovog procesa, pigment se unosi u gornji sloj kože za samo 0,5 mm, tako da nema negativan uticaj na telo.

5. Trajna šminka je skupo zadovoljstvo
Ako uzmete u obzir da je sastav šminke potrebno menjati najmanje jednom u šest meseci, a maskaru jednom u 2-3 meseca, ova izjava ne zvuči tako uverljivo.

U stvarnosti, to omogućava uštedu - ne samo u smislu novca, već i vremena. Lep bonus: uz stalni make up u bilo kojoj životnoj situaciji, uvek ćete biti u potpunosti opremljeni, a to košta mnogo, s obzirom na moderan životni tempo i hronični nedostatak vremena za gotovo sve, posebno za ličnu negu i šminkanje.
cosmopolitan.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...