Šta sve leči seme crnog kumina?


Postoje priče da je crni kumin pronađen u grobnici Tutankamona, što znači da se još u drevnom Egiptu koristio za razne medicinske tretmane. Pedanije Dioskorides, jedan od prvih lekara stare Grčke koji je napisao prvu knjigu o lekovitom bilju, zapisao je da crni kumin leči glavobolje, probleme sa disajnim putevima, zubobolju i parazite u crevima.

I dan danas se veruje da ova biljka može potpomoći izlečenje mnogih stanja i bolesti i to bez da remeti prirodni balans organizma, što znači bez ikakvih štetnih posledica. Crni kumin ne samo da leči pojedine boljke već i sprečava njihovu pojavu u budućnosti.

Nutritivne vrednosti
Crni kumin ima visoko nutritivne vrednosti, sadrži monosaharin, kao i polisaharide koji nisu sačinjeni od skroba i veoma su dobarizvor dijetalnih vlakana. Bogat je masnim kiselinama i to onim nezasićenim poput linolne i linoleinska kiseline, poznatijih kao omega 6 i omega 3 masne kiseline. Upravo zbog njih, ova biljka veoma povoljno utiče i održava zdravlje moždanih ćelija i pospešuje cirkulaiju krvi u mozgu. Sadrži arginin koji je veoma važan za trudnice i potpomaže razvoj bebe, a pored toga bogat je karotenom koji se u jetri pretvara u vitamin A, zatim kalcijumom, gvožđem, natrijumom i kalijumom.

Zbog komponenti askorbinske kiseline, kvercetina i luteina, crni kumin ima veoma moćna antioksidativna svojstva i neutrališe slobodne radikale u organizmu, a mnoga istraživanja su pokazala da preventivno deluje na na kancerogena obolenja, moždani udar, ojačava i stabilizuje krvne sudove.

Veruje se da crnim kuminom možete lečiti bolesti poput bronhijalne astme, reume i upalnih stanja u organizmu. Vekovima se preporučuje dojiljama za bolji produkciju mleka. Ublažava simptome bolesti probavnog trakta i ojačava imunitet, dok se ulje crnog kumina koristi za mnoge kožne bolesti kao što su ekcemi i čirevi, a koristi se i za lečenje gripa i prehlade.

Ulje crnog kumina
Za ulje crnog kumina mnogi tvrde da je nešto najbolje što možete pokloniti svom organizmu. Iako se crni kumin u medicini koristi hiljadama godina, tek se u poslednjih 40 nauka malo više posvetila istraživanju njegovih lekovitih svojstava i otada nove informacije ne prestaju stizati. Neki čak veruju da se pomoću njega mogu lečiti veoma teške bolesti poput raka ili HIV-a

Dr. Hwyda Arafat je sproveo istraživanje u kome je pomoću crnog kumina lečio obolele od raka pankreasa,  a rezulti su bili neverovatni, čak 80 odsto ćelija raka nakon ovog tretmana je umrlo. Dokror Arafat je rekao i da se njegovo delovanje pokazalo učinkovitim i protiv kancerogenih obolenja prostate i debelog creva.

Kako koristiti ulje crnog kumina
Veoma je važno da pronađete organsko, hladno ceđeno ulje koje ne sadrži nikakve aditive. Da biste ojačali imunitet uzimajte jednu kašičicu ovog ulja pomešanog sa medom ili sveže ceđenim voćnim sokom pre doručka. Ako se borite protiv kancerogenih obolenja uzimajte tri kašičice dnevno, ali naravno, zajedno uz terapiju koju vam je propisao lekar i zdravu ishranu. Da biste pojačali efekat ulja crnog kumina uzimajte ga zajedno sa svežim belim lukom kao prevenciju za mnoge bolesti.
pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!