Sirup od zelenih oraha i meda pomaže imunitetu i štitnjači


sirup-med-zeleni-orasi-orah-imunitet-štitnjača-štitna-žlijezda
Sa samo dva sastojka moguće je napraviti sirup koji ima cijeli niz koristi za zdravlje. Ta su dva sastojka mladi zeleni orah i med, koji zajedno čine moćan spoj na kojem će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Naime, mladi zeleni orah, koji je, između ostalog, bogat vitaminom C, spojen s medom postaje dio kombinacije koja pomaže boljem radu štitnjače, pročišćavanju jetre, želuca i krvi, ali i kod bolesti grla i respiratornog trakta.

Osim toga, redovita konzumacija sirupa pridonijet će jačanju imuniteta, ublažiti tegobe uzrokovane menopauzom, ali i pomoći kod pretilosti. Pomoć kod anemije još je jedna od cijelog niza dobrobiti ovog spoja.

Sastojci za izradu sirupa su sljedeći:

- 40 mladih zelenih oraha
- kilogram meda

Priprema
Mlade zelene orahe operite i osušite, a onda ih narežite na polovine ili četvrtine. Narezane orahe stavite u teglu i prelijte medom.
Zatvorena tegla zatim neka odstoji 40 dana na svjetlom mjestu. Mješavinu povremeno protresite, ali bez otvaranja tegle.
Tijekom 40 dana u posudi će se napraviti sirup tamne boje zahvaljujući ljekovitom soku koji će orasi otpustiti u med. Orahe zatim možete izvaditi iz sirupa koji je spreman za upotrebu.

Dovoljno je svako jutro natašte konzumirati jednu žličicu pripravka, a njega je najbolje čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Napomena: Prilikom rezanja oraha na ruke stavite rukavice jer će vam inače prsti pocrnjeti.
zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...