Sarah Čerkez postala zaštitno lice Oriflamea: Ljepotu ne čini samo izgled, već i stil života


Sarah_Čerkez-oriflame-Beauty_by_Sweden
Lijepa Sarah Čerkez postala je zaštitno lice Oriflamea, a kampanja nosi naziv “Beauty by Sweden”. Jedna od najljepših bh. manekenki u razgovoru za Klix.ba govorila je o novom izazovu, podijelila s nama svoje beauty navike i otkrila šta je motiviše u redovnim i napornim treninzima.

Težiti zdravlju, uživati u dobrom izgledu i imati mogućnost da se izrazite i zabavite, to je parola Oriflamea, kompanije koja dolazi iz Švedske i koja ima drugačiji pogled na ljepotu. Sarah je ispunjavala sve te kriterije i ubrzo se našla ispred svjetla reflektora.

“Imala sam sreću da smo ‘Beauty by Sweden’ kampanju snimili prije pandemije. Početkom godine team Oriflame me kontaktirao s prijedlogom da budem zaštitno lice za 2020 godinu i ambasador nove kampanje ‘Beauty by Sweden’. Vrlo brzo postigli smo dogovor i već u februaru bila sam u studiju kod mog prijatelja i fotografa Edvina Kalića, gdje smo snimili prvi dio kampanje koji sada premijerno objavljujemo, a ostatak nas čeka u katalogu za juli”, govori Čerkez.

Mnogo joj znači, nadovezuje se, činjenica da je baš ona izabrana da bude zaštitno lice Oriflamea.

“Iskreno sam bila veoma sretna i počastvovana, pogotovo jer se iza cijele kampanje ‘Beauty by Sweden’ krije jaka poruka svim ženama. Ljepota na švedski način je drugačiji pogled na ljepotu, to nije samo pitanje spoljašnjeg izgleda, već i stil života, iskazivanje osjećaja i način ponašanja. Unutrašnji balans drži sve pod kontrolom bez obzira na životne okolnosti, omogućava nam da se razvijamo i napredujemo. To je nešto čime se i sama vodim u privatnom životu i što pokušavam prenijeti svim ženama oko sebe. Volite sebe! Budite sretne”, poručuje Čerkez.

Kako bi doprinijela svom cjelokupnom zdravlju, Čerkez se trudi da redovno i dovoljno spava, da jede zdravo i vježba redovno.

“Osim toga, trudim se i da pijem dovoljno vode tokom dana, jedem zdravo i vježbam redovno i naravno uz Oriflame proizvode za njegu kože iz linije NovAge Ecollagen i Univerzalni balzam za usne koji koristim svaki dan, savršeno hidrira moju kožu i daje joj prirodan i njegovan izgled. Ako želim malo make-upa koristim Oriflame maskaru i to je to”, govori Čerkez.

Dok je provodila vrijeme u izolaciji, ali i prije toga, Sarah je svaki dan vrijedno radila na održavanju kondicije. Najviše je, kaže nam, motiviše osjećaj nakon dobro odrađenog treninga.

“Volim da sam u formi i da imam dobru kondiciju i zbog toga vježbam svaki dan, svaki drugi dan, odnosno kad god imam priliku. Kao majka želim moći trčati za djecom i igrati se a da mi je to ne bude napor pa mi je i to motivacija pored dobrog izgleda. Također volim sebi postaviti neki cilj i izazov, kao naprimjer početkom godine kada sam se prijavila na Dubrovački polumaraton iako se nisam prethodno spremala i dala sebi tri mjeseca da se nekako pripremim”, priča nam Čerkez.

Također je vrlo važno, dodaje, paziti od čega se sastoji vaša prehrana.

“Ujutro jedem lagani doručak, musli, jogurt, nekad tost, ako me čeka jači trening u toku dana, onda jedem jaja. Također voće jedem bilo kada u toku dana. Za ručak uglavnom jedem povrće s mesom ili ribom, a za večeru laganu salatu. Naravno da mi se desi da jedem nezdravo, ali gledam da to ne bude često i da ne bude nekoliko nezdravih obroka zaredom. Ako sam za ručak jela pizzu ili hamburgere, večeru ću preskočiti”, priznaje Čerkez.

Pandemija koronavirusa znatno se, ističe, odrazila i na njen posao.

“Suprug i ja imamo zajednički biznis, a to je street wok bar SNOGU, u Sarajevu, Zagrebu i Dubrovniku i bilo nam je teško održati cijeli sistem posljednja dva mjeseca. S druge stane, kao model svakako ne radim često, showroom koji sam trebala raditi krajem maja u Parizu je otkazan, tako da čekam dalje informacije da li će biti naredni krajem juna”, kazala je Sarah.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...