Objavljen kuhar s čuvenim receptima iz kultne serije "Prijatelji"


hrana-recepti-kuhar-serija-prijatelji
Kultna serija "Prijatelji" završena je 2004. godine, ali njena popularnost izgleda nije prestala s obzirom na to da je se mnogi sjete ukoliko im je potrebna ideja za uređenje prostora, neki modni stil ili čak frizure. Međutim, ono što je također obilježilo ovu seriju su i svakako kulinarske vještine glavnih likova.

Vogue Espana piše da će sve fanove ove serije obradovati vijest da je objavljen kuhar pod nazivom "Friends: The Official Cookbook", a u kojem se nalaze svi čuveni recepti koje su gledaoci imali priliku vidjeti u ovom legendarnom ostvarenju.

Pored čuvene kulinarske nezgode koju je imala Rachel kada je pokušala napraviti Trifle desert s neobičnom kombinacijom sastojaka od džema do crnog luka, tu su i mnogo poznatiji recepti poput keksića prema receptu Phoebeine bake, ali i pravog, bogatog ručka kojeg je Monica spremala za Dan zahvalnosti.

Ovaj kuhar je pripremila Amanda Ye i on sadrži čak 70 recepata počevši od predjela, preko glavnih jela, pa sve do deserta i pića. Međutim, ono što je posebno i najbolje u vezi s ovim kuharom jeste to što svaki recept prati i epizoda u kojoj se on spominje te je samim time upotpunjen efekat i uživanje za vrijeme pripremanja jela.

Kuhar "Friends: The Official Cookbook" bit će dostupan na Amazonu od 22. septembra, ali već sada ga je moguće rezervisati.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...