Nova istraživanja: Žene koje izlaze s mlađim muškarcima sretnije su u vezama


istraživanja-ljubav-veze-mlađi_muškarci
Većina žena se udaje za muškarce koji su godinu do tri godine stariji od njih vjerujući kako je to ipak idealna razlika u godinama. No prema stručnjacima za ljubavne odonose, žene koje izlaze s muškarcima koji su znatno mlađi od njih obično su sretnije i zadovoljnije.

Kako bi saznali što više o heteroseksualnim vezama dr. Lehmiller anketirao je 200 žena. U toj skupini bilo je žena koje su izlazile s muškarcima koji su stariji od njih, mlađi od njih ili su bili iste životne dobi.

Istraživanjem je utvrđeno kako su najsretnije žene bile one čiji su muškarci oko deset godina mlađi od njih. Također su bile više posvećene svojoj vezi nego žene koje su u vezama sa starijim partnerom ili partnerom istih godina.

Istraživači su kazali kako je ovo vjerovatno povezano sa ženskom dominacijom u vezi.

Istraživanje je pokazalo i kako su muškarci bili sretniji u vezi sa starijim ženama što u principu znači da su u vezama gdje su žene starije sretnija oba partnera. Stručnjaci su dodali da ovakvi parovi imaju bolju komapatibilnost, zreliji su i često su bolji roditelji.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...