Navike uspješnih žena koje možeš lako usvojiti


uspješna-žena
Jedna od tajni uspješnih žena, koje uvijek sve stižu, nisu pod stresom i imaju dovoljno vremena za sebe, upravo je u dobroj organizaciji, koja im omogućava da svoje obaveze drže pod kontrolom i maksimalno iskoriste vrijeme. Uspješne žene dolaze iz svih sfera života, ali sve imaju jednu zajedničku osobinu - tamo gdje drugi vide neprobojne prepreke one vide izazove koje treba prevladati. Pitaš se što još rade uspješne žene kako bi postale uspješne? U nastavku otkrij njihovih pet tipičnih navika:

1. Imaju kvalitetnu jutarnju rutinu
Kvalitetna jutarnja rutina prvi je korak prema uspjehu. Naime, mali rituali odličan su početak prema ostvarivanju produktivnije svakodnevice, pa samim time i većeg osobnog zadovoljstva. Uspješne žene zato svoja jutra pretvaraju u uvijek isti ritual ispunjen zdravim navikama - biraju zdrav i uravnotežen doručak, koji organizmu daje boost potreban za početak dana, pronalaze vremena za tjelesnu aktivnost i fokusiraju se na vlastitu energiju. Osim toga, ujutro izbjegavaju skrolanje ekrana, a mailove provjeravaju tek kada dođu na posao. Istraživanja su pokazala da ljudi koji provjeravaju mailove prije i nakon posla prijavljuju veće razine stresa tijekom dana.

2. Bilježe svakodnevne zadatke
Dobra je organizacija esencijalna u pripremi dana koji je pred nama. Naime, popis zadataka za određeni dan bitna je stavka svake uspješne žene, koja joj omogućuje da ostane fokusirana na obavljanje onoga što joj je najvažnije. To se odnosi na shopping listu, popis namirnica, sastanaka i drugih aktivnosti koje treba obaviti tijekom dana. Za kreiranje svoje „to do“ liste uspješne žene koriste pametni telefon i neku od aplikacija s kalendarom ili posežu za dobrim starim planerom. Kako bi bilježenje svakodnevnih zadataka učinile zanimljivijim, neke od njih vode i popularni bullet journal – planer i dnevnik u jednom. Osim što ih podsjeća na stvari koje trebaju obaviti, bullet journal podsjeća ih na životne događaje i raspoloženja koji su obilježili njihov pojedini dan.

3. Prate svoje financije
Uspješne žene uvijek imaju svoje financije pod kontrolom i u svakom trenutku znaju što se događa s njihovim računima i transakcijama, a m-zaba to im uvelike olakšava. Osim što je vrlo pregledna i praktična, omogućava im da provjeravaju stanje i promete po računu, kontroliraju svoju potrošnju te jednostavno šalju i primaju novac. Povrh toga, žene koje koriste m-zabu na raspolaganju imaju više vremena za sebe i druge obaveze jer online bankarstvom putem mobilne aplikacije Zagrebačke banke mogu iz udobnosti svog doma platiti sve režije, kupovati bonove za mobitel i bonove za nadoplatu ENC uređaja HAC-a, putem sken u tren plaćati skeniranjem podataka s bilo kojeg dokumenta te mijenjati dnevne limite po karticama za plaćanje i podizanje gotovog novca unutar m-zabe. Zahvaljujući preglednom prikazu svih prometa na računu, vrlo jednostavno mogu pratiti svoja sredstva i voditi evidenciju troškova, zbog čega pametnije i promišljenije raspolažu novcem.

4. Postavljaju ciljeve
Žene s jasnim ciljevima postižu mnogo više uspjeha od onih koje ih nemaju. Naime, postavljanje ciljeva nužno je za uspjeh u privatnom i poslovnom svijetu jer pomaže pri fokusiranju i organiziranju vremena. Osim toga, dobro postavljeni ciljevi odlična su motivacija - svakim postizanjem velikog ili malog cilja raste samopouzdanje, koje je ključno za uspjeh. Uspješne žene u svakom trenutku imaju (barem jedan) jasan cilj te razmišljaju o strategijama kojima će ga postići. Planiraju i vode svoj život vrlo savjesno.

5. Izdvajaju vrijeme za sebe
U užurbanim i stresnim danima ne razmišljamo previše o predahu, ali uspješne žene znaju da trebaju odvojiti barem sat vremena na dan samo za sebe. To im pomaže da napune baterije i riješe se nakupljenog stresa. Tih sat vremena u danu potpuno se isključuju i posvećuju se svojim hobijima i strastima. Bilo da je to druženje s prijateljima, vježbanje, topla kupka, čitanje ili gledanje omiljene serije. One su svjesne da je pametno ostaviti malo vremena za ono u čemu istinski uživaju i da ne mogu biti posvećene samo poslu, pa tako postižu savršeni balans. Ostaju fokusirane na posao, ali imaju i svoj unutarnji mir i zadovoljstvo.
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...