Nakapaj par kapi deterdženta za pranje posuđa u odvod... Rezultat bi te mogao iznenaditi


Muku mučiš sa začepljenim odvodom zbog kojeg se neugodni mirisi šire tvojom kuhinjom? Možda je uzrok tome mast koja se nakupila u njemu. Premda nam vodoinstalateri i stručnjaci za održavanje čistoće savjetuju kako bi se s posebnom pažnjom trebali odnositi pri čišćenju masnih tava i posuda, u želji da što prije obavimo ovaj zadatak to nerijetko smetnemo s uma.

Izbjegavaj ove greške!
Posuđe u kojem je smo prethodno pripremali hranu na masti ili ulju trebalo bi prije ispiranja vodom prebrisati kako bi se masnoća upila u papir ili tkaninu. Kada samo direktno isperemo ovakve posude pod slavinom, masnoća prodre u naš odvod te se ondje taloži budući da ju voda ne otapa. Također, nerijetko se desi da kada ne znamo što učiniti s korištenim uljem jednostavno ga izlijemo u odvod našeg sudopera u nadi da se ništa značajnog neće dogoditi. No, mogla bi se grdno prevariti budući da se masne naslage mogu s vremenom nataložiti i dovesti do problema.

Jednostavno rješenje
Ipak, rješenje koje ti može pomoći u otklanjanju ovog problema je zapravo vrlo jednostavno. Trebaš samo ukapati nekoliko kapi svog uobičajenog tekućeg sredstva za pranje posuđa u sam odvod. Kada kreneš čistiti sudoper izvadi iz njega sve predmete i pripazi da si uklonila sve zalutale komadiće hrane. Spužvom ili krpicom očisti prljavštinu koja se nakupila u gornjem dijelu odvoda. Ipak, pripazi da u njega ne gurneš šaku već se radije posluži manjim drškom ili četkom za dostizanje dubljih dijelova.

Proces ponavljaj po potrebi
Nakon što si nakapala sredstvo za pranje posuđa pričekaj 30 sekundi da se ono spusti dublje u odvod, a potom iz slavine pusti toplu vodu te ostavi da teče sve dok se ne pojave prvi mali mjehurići. To će biti znak da je došlo do određene reakcije. Ovaj proces trebala bi napraviti barem jednom tjedno te u trenutcima kada si prala veće količine posuđa u kojem je pripremana masnija hrana. Naravno, najbolje rješenje bilo bi da pripaziš na to da masti i ulja ne dospiju u odvod, no ako se to desi znaš što ti je činiti.
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...