DIY: Vitamin C serum protiv bora i staračkih pjega


BORE-IZGLED-KOŽA-LICE-NJEGA-PJEGE-SERUM-URADI_SAM-VITAMIN_C-VITAMIN_E
Pruža potporu koži lica u borbi protiv stanje i održava njezin izgled svježim

Poznata vam je izreka: „Da sam tada znala ono što znam sada…“ Tako se trebate odnositi i prema svojoj koži. „Da sam znala da su moje hronične akne signal za nešto što se dešavalo unutar organizma…da postoje prirodne opcije na njihovo liječenje.“ Srećom, sada svi na raspolaganju imamo prirodne opcije kojima možemo poboljšati kožu i umanjiti znakove starenja. Jedna od njih je i vitamin C serum.

Zašto koristiti vitamin C na koži lica?
Vitamin C je snažan antioksidant koji je odličan za kožu. Redovna upotreba vitamina C umanjuje pojavu bora, pomaže u zatezanju kože, čak i ujednačava ton kože. Također, ubrzava proces iscjeljenja kada se koristi na opeklinama, za upale i manja oštećenja kože. Zbog antioksidanata koje sadrži, pojačava proizvodnju kolagena, koji koži daje mlađi i zdraviji izgled.

Kako izabrati vitamin C serum?
Postoji mnogo krema i seruma koji sadrže vitamin C i obećavaju odlične rezultate, no mnogo krema sadrži vrlo mali postotak vitamina C. I ne samo to, sadrže i druge ne toliko poželjne sastojke, poput parabena i sintetičkih mirisa. Takvi sastojci mogu nanijeti više štete tijelu i trebali bi ih izbjegavati. Odabir pravog vitamin C seruma nije lagan zadatak jer postoji veliki izbor. Kako znati koji proizvod daje najbolje rezultate, koji sadrži bespotrebne toksine, koji brend štedi na vitaminu C? Umjesto da provedete sate i sate istražujući te proizvode, zašto sami ne napravite vitamin C serum?



Domaći vitamin C serum ne samo da je ekonomičan, nego ima i odlične rezultate za kožu. Nemojte davati nekome drugome u ruke svoju kožu, kada se možete o njoj sami vrlo lako pobrinuti. Nekoliko kapi ovog seruma koje umasirate u svježe opranu kožu svake večeri je sve što trebate. Glavni sastojak vitamin C seruma, je vitamin C prah. Možete ga kupiti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane ili ga napraviti sami.

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Aktivno vrijeme: 2 sata
Dodatno vrijeme: 3 dana
Ukupno vrijeme: 3 dana 2 sata i 10 minuta

Potrebni materijal:
Kora narandže od 1 velike narandže (organske po mogućnosti)

Upute:
Iskomadajte koru na male komadiće i ostavite je na zraku da se suši najmanje tri dana. Ukoliko želite raditi bržom metodom, stavite je u pećnicu na 65 stepeni 2 sata. Kada je narandžina kora potpuno suha, pretvorite je u prah mlinom za začine. Zatvorite je u posudu s poklopcem dok ne bude spremna za upotrebu.



Vitamin C oksidira lako, pa će tamnija posuda usporiti oksidaciju. Vitamin C serum može trajati i do dvije sedmice. Pobrinite se da ga držite na tamnom i hladnom mjestu, najbolje u frižideru.

Sastojci:

1 čajna kašika vitamin C praha
1 čajna kašika destilirane vode
2 čajne kašike biljnog glicerina
1 supena kašika aloe vera gela
5-10 kapi eteričnih ulja
¼ čajne kašike vitamin E ulja

Upute:
Rastvorite vitamin C prah u biljnom glicerinu
Dodajte odabrano eterično ulje
Dodajte vodu i aloe vera gel i dobro izmiješajte
Dodajte vitamin E ulje
Ponovno izmiješajte
Pažljivo prespite serum u tamnu staklenu bočicu
Za najbolje rezultate, nanesite na tek oprano lice navečer. Ne aplicirajte seurim ujutro ili ako ćete biti na suncu, posebno ako dodajte eterično ulje limuna, jer će vaša koža biti manje otporna na sunce.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...