Početak tjedna zasladite ukusnom tortom od jagode, sira i bijele čokolade


Nakon čokoladne torte te pite od jabuka i sira, Jelena Paradžiković s nama je podijelila još jedan recept za tortu koja će nestati za čas!

Sezona je jagoda, a osim što ih volimo jesti svježe, volimo ih ubaciti i u različite deserte. Jedan od omiljenih je torta od jagoda, a recept je s nama podijelila Jelena Paradžiković, u čijoj smo čokoladnoj torti i piti od jabuka i sira već ranije uživali. Na Instagramu redovito pratimo njezine recepte, a danas donosimo preukusan za tortu od jagoda koja nas je oduševila.

Sastojci

200 g keksa
125 g maslaca
125 dl slatkog vrhnja
400 g krema sira
150 g šećera u prahu
1 želatina
100 g bijele čokolade
jagode

Priprema

Keks sameljite i u njega dodajte otopljeni maslac. Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Utisnite je na pek-papir u kalup, na fotografiji je onaj od 24 cm. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

Slatko vrhnje umutite i dodajte sir koji ste pomiješali sa šećerom u prahu, sve sjedinite. Želatinu natopite i, kad nabubri, stavite je kratko na vatru da se otopi. Kad na pari istopite bijelo čokoladu, lagano sve dodajte u kremu. U kalup na podlogu od keksa složite jagode i stavite preko njih kremu. Ostavite u hladnjak da se krema stisne nekoliko sati, idealno preko noći. Kad se torta stisne u šlag, ukrasite je po želji jagodama i šlagom.
diva.vecernji.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO